Last news in Fakti

18 Септември, 2015 07:30 1 424 0

Район „Лозенец“ възвръща загубените удобство и атмосфера

  • любомир дреков-
  • лозенец диша-
  • лозенец-
  • фестивал-
  • удобство-
  • атмосфера-
  • култура-
  • изкуство-
  • район

Всеки - независимо на каква възраст е - ще може да намери нещо интересно на фестивала

Район „Лозенец“ възвръща загубените удобство и атмосфера - 1
Снимка: Facebook

Район „Лозенец“ започва бавно да възвръща своите загубени удобство и атмосфера чрез културните пространства, събития и подобряващата се инфраструктура. Това заяви пред Факти.бг кметът на столичния район „Лозенец“ Любомир Дреков по повод на фестивала на изкуствата, културата и занаятите, който ще се проведе на 19 и 20 септември в "Лозенец".

За първа година на територията на района ще се проведе фестивал на изкуствата, културата и занаятите „Лозенец диша“. Той ще представи едно съчетание между модерното градско изкуство, местната култура и алтернативните начини за прекарване на свободното време.

За първи път фестивалът се провежда в Лозенец. Какви са очакванията Ви за първото издание?

Надявам се фестивалът да бъде посетен от максимален брой хора, които да прекарат добре времето си. Умишлено сме напълнили програмата само с активности и различни работилници, за да може всеки да си намери занимание, според интересите си.

Вие сте най-младият кмет в Столична община. „Лозенец диша“ фестивал на младите ли е?

Планирали сме събитието така, че всеки човек, на каквато и да е възраст да намери нещо интересно. За това и концертната ни програма е толкова разнообразна.

В рамките на фестивала ще бъде направена изложба – нашият град през погледа на децата. Какъв е „Лозенец“ днес през Вашия поглед?

Район, който започва бавно да възвръща своите загубени, в последните години, удобство и атмосфера, чрез културните пространства, събитията и подобряващата се инфраструктура.

Кое от събитията в „Лозенец диша“ Вие лично очаквате с най-голямо нетърпение?

Нямам любимо, за това се надявам да ми стигне времето да ги обиколя всичките. Разбира се, очаквам с най-голямо нетърпение щанда на район „Лозенец”, заяви Любомир Дреков.

Гостите на „Лозенец диша“ ще станат свидетели на демонстрации по въздушна йога, капоейра (бразилско бойно изкуство), цигулка, китара и др. Организаторите ще дадат възможност за изява на танцови школи – латино, улична самба, суинг, чиито представители ще запознаят присъстващите с изкуството на танца чрез безплатни демонстрации и индивидуални уроци.

В рамките на фестивала ще бъде направена изложба – нашия град през погледа на децата, която ще представи уникалната гледна точка на малките жители на София. 

Не на последно място гостите на фестивала ще могат да се насладят на богатствата на земята, отглеждани с много любов и донесени директно от производителите и представени от тях на нашия фермерски пазар.

Първият ден на фестивала „Лозенец диша“ ще завърши с тричасов концерт, в който ще вземат участие любими български музикални звезди Силвия Кацарова, Теди Кацарова, Росица Кирилова, Милена Славова и групите Джереми и Фънки Мирикъл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА