Last news in Fakti

25 Септември, 2015 12:49 1 706 1

Любомир Дреков призова опонентите си: Не давайте напразни обещания

  • любомир дреков-
  • лозенец-
  • жители-
  • избори-
  • препятствие-
  • услуга-
  • кмет-
  • софия
Любомир Дреков призова опонентите си: Не давайте напразни обещания - 1
Снимка: Facebook

Кметът на столичния район „Лозенец“ Любомир Дреков заяви, че администрацията е започнала все повече да е в услуга на жителите, а не препятствие.

В интервю за Факти.бг  кандидатът на ГЕРБ призова за реална и компетентна кампания за местните избори, които ще се проведат на 25 октомври. 

Днес кметът на София Йорданка Фандъкова официално обяви кандидатурата Ви за кмет на район „Лозенец“. Как оценявате свършената работа през последните четири години и какво не успяхте да свършите?

Последните четири години ги оценявам като много успешни. Администрацията е активна спрямо жителите на район „Лозенец“ и най-вече функционираща. Започваме все повече да сме в услуга на жителите на района, а не препятствие. Разширихме много кръга от възможности за комуникация с нас. Към тази година вече имаме възможност да получаваме сигнали по електронната поща, чрез Facebook, интернет страницата също поддържа електронна форма за граждански сигнали.

Ние имаме тази онлайн комуникация, която трябва да има всяка администрация. Отделно успяхме да анализираме всички проблеми на „Лозенец“ - не само големите, но и т.нар. локални проблеми. Структурирахме начина и плана, по който те да бъдат решавани. Забелязах, че през годините е било работено „на парче“. Някой път не е важно дали проблемът може да бъде отстранен веднага, важно е той с какво е свързан и цялостното решение, което занапред води до по-добър живот на хората.

Това, което не успяхме да свършим, сме го заложили в програмата за следващите четири години. Съсредоточихме се върху това освен да оправим базовата структура на „Лозенец“, да направим и много проекти, които тепърва да се изпълняват. Т.е. да имаме ясна визия какво ще правим през следващите четири години, откъде би дошло финансирането и колко е необходимо то, за да си свършим работата. 

Това са въпроси, които ако не намерят отговор, влизаме в един омагьосан кръг, в който само можем да си говорим за добри пожелания. Изминалите четири години ги оценявам за успешни, защото освен постигнати резултати имаме ясен план и стратегия какво да правим оттук нататък.

Въпросът за финансирането е от изключително значение. На първия учебен ден посрещнахте деца и родители в изцяло ремонтирания двор на 107 ОУ „Хан Крум“. Ще бъде ли намерено финансиране и за останалите готови проекти, целящи преобразяване на дворовете на общинските училища в „Лозенец“?

Това е първият от тези проекти, за които говорим. Бяхме наясно, че всички училищни дворове на общинските учебни заведения са в много лошо състояние. Направихме проекти за всички, издаден е целият набор от документи. 107 ОУ „Хан Крум“ е първото учебно заведение, което се направи, защото дворът му беше в най-лошо състояние. В момента сме кандидатствали и очакваме решение на Министерството на младежта и спорта по отношение двора на 35 СОУ „Добри Войников“, което пък е най-голямото училище в „Лозенец“.

По този критерий ще се движим и занапред, за да няма спекулации и въпроси защо се ремонтира двора на едно училище, а на друго не. Двата критерия са състояние на двора и броят на децата, които учат в едно училище. Продължаваме в този дух и се надявам през следващите години да успеем да завършим всички проекти, като търсим не само общинско, но и национално финансиране.

За какво най-често се обръщаха към Вас жителите на район „Лозенец“ през изминалите четири години? Какви са техните проблеми и желания?

Жители на „Лозенец“ се обръщаха към нас относно проблемите по улиците на района. Защото не бяха правени цялостни ремонти на вътрешно-квартални улици много години назад във времето. Смятам, че въпреки трудностите успяхме да ремонтираме някои знакови улици на „Лозенец“. Хубавото е, че щом жителите на района обръщат такова внимание на кварталните улици, значи сме се справили с базовата структура, с булевардите. „Лозенец“ е обезпечен като булеварди и публичен транспорт. Още малко ни остава и ще завършим всички булеварди на „Лозенец“, по които се движи масов градски транспорт – което смятам, че е важно.

На 25 октомври ще се изправите срещу Румен Георгиев (БСП) и Богдан Николов (Реформаторски блок). Какви са очакванията Ви за местния вот и кой е най-сериозният Ви опонент?

Изборите ще покажат. Румен Георгиев и Богдан Николов са представители на партиите, които имат най-силно присъствие и в район „Лозенец“, и в София. Очаквам една открита кампания, очаквам кампания на идеи и решения. Ще помоля всички кандидати когато казват и обещават нещо, то да е подплатено с това как биха го реализирали и откъде биха взели средства. Това е много важно и обикновено там се нарушава границата между реално изпълнимото и това, което всички се подхлъзват да обещават. Нека се води една реална и компетентна кампания. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МИТКО

    0 0 Отговор
    Г-н Дреков, за финансиране трябва да се бориш при разпределяне на общинският бюджет, в сравнение с другите кметове на райони, вашият принос е трагичен. Добре че се изпълняват няколко големи инфраструктурни проекти, за които вие нямате никаква заслуга!!!
    Да има онлайн комуникация между граждани и администрация, всичко се отговаря в срок, но ОТГОВОРИТЕ са само информативни, без никакви действия в последствие или се отговаря колко много е направено по въпроса и че повече няма възможност.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове