Last news in Fakti

9 Октомври, 2015 11:34 2 188 4

Любомир Дреков: „Лозенец” ще е зелен и уютен за нашите деца

  • любомир дреков-
  • лозенец-
  • зелен-
  • герб-
  • избори-
  • уютен-
  • деца-
  • кмет

Ние не правим обещания, работим с конкретни приоритети и поемаме ангажимент за конкретни обекти, заяви кандидатът на ГЕРБ

Реновирането на зелените пространства е приоритет в нашата програма, както и осигуряването на по-спокойна и сигурна среда за нашите деца. Това заяви в интервю за Факти.бг Любомир Дреков, кандидат на ГЕРБ за кмет в столичния район „Лозенец”.

Той сподели, че по време на мандата му през изминалите четири години е направено много за обособяването на пространства за почивка и спорт, но няма как за толкова кратък срок да се навакса пропуснатото за последните двадесет години.

Преди дни кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова заяви, че София ще кандидатства за европейска зелена столица. Район „Лозенец” има амбицията да е един от най-зелените.

Г-н Дреков, мотото на предизборната кампания на ГЕРБ е „Видими резултати за София“. Кои резултати не успяха да видят жителите на район „Лозенец” за изминалите четири години?

Едно от нещата, което със сигурност лозенчани не могат да видят, но доведе до видими резултати, са конструктивните укрепвания на общинските училища и детски градини. Такива сме изпълнили в 35 СОУ „Добри Войников”, което е най-голямото училище в района, 120 ОУ „Г.С.Раковски”, чиято сграда е и паметник на културата, 122 ОУ „Николай Лилиев”, 139 ОУ „Захарий Круша”,  ЦДГ 92 „Лозичка”, ЦДГ 141 „Славейкови поляни” и ЦДГ 174 „Фют”. С това сме разрешили дългогодишни проблеми като течащи покриви, наводняващи се мазета и хранилища, проблеми с водопроводи, канали и други инсталации, и сме подготвили тези учебни заведения за въвеждане на мерки за енергийна ефективност. Дори вече въведохме такива в 122 ОУ „Николай Лилиев” и ЦДГ 141 „Славейкови поляни”. Тези мерки значително улесняват издръжката на тези учебни заведения, а това от своя страна позволява на самите ръководства да отделят повече средства за подобряване на материалната база.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че един от приоритетите е разкриване на нови домове за възрастни хора. Кога ще има такива в район „Лозенец“?

През изминалия мандат успяхме да разкрием Клуб на пенсионера и инвалида в долната част на район „Лозенец”. Вложихме много в това не само да обособим мястото като такова, но и да му вдъхнем живот и да създадем атмосфера, в която възрастните представители на района ще се чувстват добре. На мен винаги са ми много приятни посещенията там, защото тяхното мнение по въпросите, които изпълват ежедневието ни, е обосновано на богатия им опит, от който трябва да се учим. В програмата си за следващите четири години съм заложил разкриване на още един Клуб на пенсионера и инвалида в горната част на район „Лозенец”. Сигурен съм, че ще успеем и там да създадем същото уютно място и да пресъздадем същата атмосфера.

За последните четири години изградихте 17 нови детски площадки в „Лозенец“. Колко още трябва да бъдат изградени, за да може „Лозенец“ да придобие желания облик.

Според мен имаме още много работа, докато достигнем желания облик на район „Лозенец”.  Разбира се, няма как да наваксаме само за четири години пропуснатото през последните двадесет. Положихме и ще продължаваме да полагаме усилия за осигуряване на една по- добра, спокойна и сигурна среда за нашите деца.  Не сме направили само тези детски площадки. Това са само тези, които са или нови или цялостно реновирани. Успяхме да ремонтираме още десетки такива пространства, които направихме по-удобни за жителите на района.  Направихме много и в проектирането и обособяването на пространства за почивка, спорт и игра на деца.

В разгара на предизборната кампания Вие и кандидатите за общински съветници се срещате с хората. От какво се интересуват те, какво желаят да споделят и какви обещания искат от Вас?

Радвам се, че при всичките ми срещи с гражданите виждам, че те оценяват положителната промяна в града и в района и им прави впечатление направеното през последните години.Това, което споделят с мен, са конкретни проблеми, които се отнасят за тяхната улица, за  тротоара, уличната лампа или дървото пред входа на домът им, за прилежащата към кооперацията зелена площ . Това са и най-обсъжданите теми и на многобройните ми срещи с жителите на „Лозенец" сега, за разлика от преди четири години. 

Въпросът е какво искаме да се случва занапред? Старая се да следя какво опонентите ни предлагат като визия и програма за следващите четири години. За съжаление виждам само пожелателни послания и ангажимент да се решат всички проблеми наведнъж, без отговор на въпроса „как?". Това е и основната ни разлика. Ние не правим обещания, работим с конкретни приоритети и поемаме ангажимент за конкретни обекти. Всичко това е пресметнато, че може да бъде осъществено и е ясно как и откъде ще дойде финансирането. Кметът на София, г-жа Йорданка Фандъкова вече обяви, че през следващия мандат един от основните ни приоритети ще е изграждането на вътрешно-кварталните улици, тротоари и осветление. Реновирането на зелените пространства също ни е приоритет. В програмата ни влизат конкретни места и конкретни улици, за които поемаме ангажимент и това е план минимум.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калистеникс

    0 0 Отговор
    Уважаеми г-н Дреков,
    Моля, смятам от името на всички граждани на района занимаващи се с някакъв вид физическа самоподготовка, изградете поне на няколо места в Южен парк (защо не и в квартала) площадки с добрите стари лостове и успоредки!
    Не искам да считам, че това не се прави целенасочено, защото е евтино и не пълни проектните бюджети подобно на недуразуменията за "фитнес на открито", които са напълно нефункционални!!!
    Тях можете да преместите в домовете и клубовете за възрастни хора след като ги изградите.

    На първо време такива площадки могат да бъдат разположение в дворовете на училищата с настоятелствата и администрациите на които очевидно работите добре. (Пък ние ще си ги ползваме негласно докато прокарате административните мерки и промени предхождащи изграждането на такива съоръжения и в съществуващи или такива отредени за зелени площи)

    С уважение!
  • 2 Митко

    0 0 Отговор
    Много хубаво говори г-н Дреков, но е твърде пасивен, трябва повече воля и хъс. Говори за децата на Лозенец, но НИЩО не прави за построяване на детски градини на територията на общината! Има готови проекти, но той не е достатъчно активен за тяхното финансиране, а проблема е крещящ! Един четири годишен мандат не е малко време, да покажеш дали си достоен да управляваш или си поредното политическо назначение.
  • 3 ГОСТ

    0 0 Отговор
    Има няколко места с лостове. Откриха чисто нова такава площадка в 21-во а в 120-то си я има от години. Има и нов фитнес на открито пред Японския. Двора на 107 -мо също ще стане супер за спорт. Според мен трябват повече места за разходка на кучета - нещо за което не е помислено в Лозенец изобщо.
  • 4 Панчева

    0 0 Отговор
    За г-н Дреков, Лозенец е до Семинарията. Явно кв. Витоша не е в неговите приоритети. За четири години нищо не се промени видимо -
    Улиците са претъпкани от спрели коли, изронен асфалт, няма тротоари, няма осветление, няма сфетофар на единствената улица, свързваща "Симеоновско шосе" с "Черни връх" - ул. "Ек. Ненчева"(малкото околовръстно). Какво да кажем за градския транспорт - един автобус №120 и дилижанса на мечтите №67, веднъж на 40 мин. Да не говорим, че и двата автобуса стигат до някъде и трябва човек да се прекачва на друго прев. средство. В квартала няма голям магазин, няма училище, няма детска площадка, но данъците са като за супер луксозен квартал!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове