Last news in Fakti

20 Февруари, 2016 05:45 1 509 0

Международен конкурс „С България в сърцето”

  • конкурс-
  • литературен-
  • конкурс

Първата съвместна инициатива на Философско-историческият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” и Българското неделно училище „ Св. Св. Кирил и Методий” в Атина, Гърция, след сключения договор за сътрудничество, вече е факт.

Това е Международният литературен конкурс на тема „С България в сърцето”.

Конкурсът е за деца и юноши на възраст от 10 до 18 години. Всеки участник има право да представи до 2 литературни творби, специално създадени за конкурса. Няма жанрови и видови ограничения - всеки участник може да напише върху посочената тема есе, разказ, съчинение, приказка или стихотворение, поясниха организаторите.

Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи, като ще бъдат излъчени победители във всяка от тях. Първа група са учениците от 5-ти до 8-ми клас, а втора – от 9-ти до 12-ти. Темата на конкурса е „С България в сърцето”, като към основната тема се представя и втора тема за всяка възрастова група. За първа група тя е „Приказна България”, а за втората – „България – сърце и дух”.

Срокът за провеждане на конкурса е 60 дни – от 15 февруари до 15 април 2016 година. Всяка писмена работа следва да бъде оригинална авторска творба, написана на български език с обем до 500 думи. Творбите ще бъдат оценени от експертно жури с председател Тильо Тилев – поет и редактор на вестник „Пловдивски университет” и членове: Пенка Хайдарлиева – преподавател по български език и литература в БНУ „Преп. Паисий Хилендарски” и Мими Ничева – преподавател по български език и история в БНУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

Резултатите ще бъдат обявени на 22 май – Денят на тържественото отбелязване на празника на славянската писменост в Атина. За призьорите на първите три места във всяка възрастова група са предвидени грамоти и материални награди.

Повече информация за условията за участие и къде да бъдат изпращани материалите можете да намерите на сайта на Философско-историческия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА