Last news in Fakti

25 Февруари, 2016 22:30 1 143 0

Софийската филхармония събира най-добрите български състави

  • най-добрите български състави-
  • софийската филхармония

В деня на Националния празник на България, 3-ти март публиката ще има удоволствието да чуе най-представителните състави на българската инструментална, фолклорна, хорова и духова музика. Събитието, под надслов „Обичам българската музика”, ще се проведе със специалното участие на Теодосий Спасов и Владимир Пенев и е под патронажа на заместник министър-председателя на Р. България г-жа Румяна Бъчварова,

За да отбележи националния празник, Софийска Филхармония ще представи изобилието на българското музикално творчество. Публиката ще има удоволствието да види и чуе на живо състави с ярко сценично присъствие като Софийската филхармония, НФХ „Светослав Обретенов”, София Квартет и съставите на Столична община - Софийски солисти, Софийски духов оркестър, Джаз формация „София”, Хор „Св. София”. Ще се насладим още и на изпълненията от Хор „Космически гласове”, Дамски камерен хор "Ирина Щиглич", Оркестъра за народна музика на БНР, солисти от Джазбенда на БНР, ДФА „Филип Кутев”, Представителен духов оркестър на МВР, Детски хор „Пим-пам”, вокална група „Авигея”, Хор „Христина Морфова”, Камерна формация „Те Деум Адорамус”, Симо Лазаров, състави от НБУ и НМА "Проф. Панчо Владигеров". В поредицата от концерти ще вземат участие и още много други солисти и ансамбли, за които българската музика е кауза и начин на живот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА