Last news in Fakti

6 Март, 2016 22:30 1 041 0

Кристфрид Тьогел на среща с българската публика

  • кристфрид тьогел-
  • българска публика

Премиера на книгата „Фройд набързо” и разговор с автора в „Перото”

Кристфрид Тьогел на среща с българската публика - 1

Кристфрид Тьогел, авторът на „Фройд набързо”, ще се срещне с българската публика на 10 март (четвъртък) от 19:00 часа в Литературен клуб „Перото". Книгата ще бъде представена от доц. д-р Никола Атанасов, уважаван психоаналитик, член на Международната психоаналитична асоциация, който ще разкаже за особено важното място на Фройд в съвременната психоанализа и как се развива тя в България днес.

Кристфрид Тьогел е клиничен психолог, роден в Германия. Прецизен изследовател на научното наследство и архива на Зигмунд Фройд, той е автор на редица публикации и книги, посветени на теорията на съня, историята на психологията, живота и епистоларното творчество на австрийския лекар и мислител.

„Фройд набързо“ е сбит „преразказ” на достъпен език на ключовите възгледи, теории и хипотези на Фройд за сънищата, несъзнаваното, нагоните, сексуалността, неврозите и религиозните практики. Книгата открехва завесата към теми като: психопатология на ежедневния живот, етиология на неврозите и техники за тяхното лечение, „културният“ сексуален морал и модерната нервност, психология на масите, психоаналитично интерпретиране на истории от живота на прочути личности и др. Написана с вкус към провокацията, но вярна на фактите, „Фройд набързо” дава представа за отношенията на Зигмунд Фройд с не една и две знаменитости, в т.ч. Стефан Цвайг, Йозеф Бройер, Густав Малер, Карл Густав Юнг и Ромен Ролан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА