Last news in Fakti

20 Юли, 2016 03:29 1 356 0

Таратанци са сред 100-те избрани на престижен конкурс

  • таратанци-
  • 100-те-
  • избрани
Таратанци са сред 100-те избрани на престижен конкурс - 1

Ива Тодорова от Таратанци е сред 100-те социални предприемачи, достигнали третата фаза на конкурса на The Global Good Fund 2017. За престижната стипендиантска програма се конкурират близо 2400 предприемачи от САЩ до Бурунди. Чрез Ива и танцовия пъзел „Таратанци“ българските народни танци печелят нови почитатели по целия свят.

Global Good Fund Fellowship 2017 е 15-месечна стипендиантска програма, която подкрепя развитието на лидерски умения на социални предприемачи от целия свят. The Global Good Fund  инвестира в младите новатори, като ги свързва с експерти и ментори, осигурява иновативни средства и ресурси за оценка на лидерски умения, както и мрежа от  съмишленици, експертиза в дадената сфера и целеви финансов капитал.

Кандидатстването преминава през 4 етапа и трае почти половин година. Екипът на Таратанци вече премина успешно през първия и втория кръг на селекцията. В първия кръг участие взеха близо 2400 социални предприемачи от целия свят. Таратанци показаха своята ясна мотивация за развитие в кратък въпросник, за което получиха място за участие в следващия кръг. По време на втори кръг с още над 500 участници, те подготвиха кратко видео, в което обясняват своята мотивация да учредят предприятието си; своята дейност и социалния проблем, който разрешават.

В момента Таратанци участва в третия етап от състезанието. Те и техните 100 конкуренти от цял свят ще трябва да работят по детайлно описание на дейността си и да обяснят социалното въздействие, което тя оказва. Експерт от Център „Ринкър“ към Фондация BCause (доскоро ФПББ) ще подпомогне разработването на финансовата част на кандидатурата и оформянето на документите.

Четвъртият етап се провежда изцяло онлайн. През есента на 2016 г. организаторите от The Global Good Fund ще направят „виртуално посещение“ на кандидатите, екипите на организациите, последователи и заинтересованите от тяхната дейност страни. Финалистите ще станат ясни през декември 2017 г.

В началото на 2015 г. екипът на „Таратанци“ участва в първото издание на Rinker’s Challenge – предизвикателство за стартиращи предприемачи на Център „Ринкър“ към Фондация BCause (доскоро ФПББ). След като спечелиха стартово финансиране от 10 000 лева и едногодишна менторска помощ, младите предприемачи положиха стабилни основи на социалното си предприятие, чиято мисия е да подпомага приобщаването на колкото се може повече хора към изкуството и културния живот в България чрез българските народни танци. Те създадоха и вече рзпространяват танцовия пъзел „Таратанци“, който може да бъде закупен онлайн, организират събития за деца, бизнес екипи, хора в неравностойно положение, променят градски пространства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА