Last news in Fakti

18 Март, 2017 11:01 634 0

В Стралджа вдигат паметна плоча на Левски

  • стралджа-
  • васил левски-
  • плоча

Инициативата е по повод 180 години от рождението на Апостола

В Стралджа ще бъде изградена паметна плоча на Апостола на свободата Васил Левски, информира БНР. Идеята е в благотворителната инициатива да се включат жителите на цялата община.

До момента в цялата община Стралджа няма паметен знак, посветен на Васил Левски. Изработката на мемориалната плоча не струва скъпо и средствата могат да бъдат заделени от общинския бюджет. Инициативата на общинската администрация цели, в кампанията, макар и с минимални средства, да се включат много стралджански жители и това да се превърне в общо дело.

Кутии за събирането на средствата са поставени в административни и търговски обекти. Инициативата е по повод 180 години от рождението на Апостола. Предвидени са и множество мероприятия за отбелязването на годишнината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА