Last news in Fakti

3 Април, 2017 16:35 1 149 1

Наско от Б.Т.Р. ще е Пилат Понтийски

  • пилат понтийски-
  • наско-
  • б.т.р.-
  • рок опера-
  • исус христос суперзвезда

Хитовата рок опера Исус Христос Суперзвезда тръгва на Великденско турне

Наско от Б.Т.Р. ще е Пилат Понтийски - 1

Вокалистът на култовата българска рок група Б.Т.Р. ще влезе в ролята на жестокия и коварен Пилат Понтийски в рок операта „Исус Христос Суперзвезда”.

Хитовият проект тръгва на Великденското турне, което започва от Хасково на 10 април. Следващата спирка е Димитровград — 11 април, следван от Карлово — 18 април и Казанлък — 24 април.
Пилат Понтийски е римският прокуратор, осъдил на смърт Христос. След като издал присъдата, той символично измил ръцете си, за да снеме вината. Пилат Понтийски е една от най-противоречивите и в същото време загадъчни фигури в човешката история, отговорен за безчислените жестокости и убийства, извършени без съд.

Рок операта „Исус Христос Суперзвезда” е проект на Опера Пловдив.

Хитовата творба, с музика на Андрю Лойд Уебър и по сценарий на Тим Райс, не слиза от сцените вече 40 години. Тя първоначално е замислена от авторите като концептуален рок албум.

Действието на рок операта следва приблизително каноничното евангелие за последните седмици от живота на Исус, като започва с пристигането на Исус и неговите последователи в Йерусалим и завършва с разпъването му на кръст.

За да е най-близко до музикалния оригинал и за да се избегнат противоречиви интерпретации, музикалното произведение ще бъде представено концертно с участието на оркестър, хор и балет на Опера Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ния

    0 0 Отговор
    Пфу, гнусен кич на библейска основа. Нищо по-противно от това!