Last news in Fakti

14 Май, 2017 01:44 4 573 12

Кристиян Костов е втори на Евровизия

  • кристиян костов-
  • евровизия-
  • конкурс

Португалия спечели конкурса

Кристиян Костов е втори на Евровизия - 1

Българският представител Кристиян Костов се класира втори на Евровизия. Победител е Португалия.

Представянето на Кристиян Костов е най-доброто след петото място през 2007 г. на Елица и Стунджи. През 2016 г. Поли Генова се класира четвърта на финала на песенния конкурс.

Португалия и България бяха водещи при вота на журито и на публиката.

Победител стана 27-годишният португалският певец Салвадор Сорал, който изпълни на родния си език лиричната песен "Amar pelos dois" ("Любов за двама"), написана от сестра му. Това е първата победа за Португалия в 62-годишната история на конкурса.

Португалецът и българинът бяха на първите две места в същия ред както в класацията на зрителите, така и на телевизионните журита.

Четири страни - Македония, Беларус, Норвегия и Естония, класираха българската песен на първо място. В крайна сметка португалската песен оглави класацията със 758 точки пред българската с 615 точки.

Трета със значително по-малко точки изненадващо се оказа молдовската песен "Hey mamma", която с гласовете на публиката измести от третото място италианците и те се оказаха чак на шесто. Te бяха сред фаворитите на букмейкърите преди състезанието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Анкета

Второто място на България на Евровизия 2017 е


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    27 0 Отговор
    Браво на момчето :)
  • 2 Кака Гинка

    26 0 Отговор
    Радвам се - на този конкурс винаги се е гласувало "халваджия за бозаджия" и никога не сме имали особени шансове,все едно кой ни представя.Така,че това си е направо победа,браво на момчето.

    Коментиран от #9

  • 3 Къртев

    16 0 Отговор
    Браво! Желая успехи и занапред.
  • 4 някоййй

    18 0 Отговор
    Браво на Крис,но вие си научете урока!!!Елица и Стунджи бяха пети.а Поли Генова на 4 място миналата година!!
  • 5 впечатлен

    14 1 Отговор
    Много, много се радвам за Кристиян! Поздравявам го от все сърце и му пожелавам още по-големи успехи. Изключителен талант, прекрасен глас, страхотно пеене, наред с това прекрасно сценично поведение и всичко, необходимо, за да бъде непобедим! Трудът си е труд, но талантът, който притежава, наред с превъзходния му глас го правят ярък и неповторим! Още по-големи бъдещи успехи!
  • 6 Kcaniba

    1 2 Отговор
    Ако Рустя не бяха я прецакали полтттческите игрички, , България щеше да е на първо този път!!!

    Коментиран от #11, #12

  • 7 Shmeker

    8 3 Отговор
    Ами щом Португалия е на 1-во място, значи пак п*дерастията е спечелила. Тва беше супербезлична песен, при това на португалски, дето никой не го вдява освен португалците (и бразилците, ама да речем нямат глас в Европа)

    В тоя конкурс винаги ще побеждават Кочита Вурст, Дана интернешанъл и всякакви други от леви резби, докато ги пускат да участват.
  • 8 Shmeker

    6 2 Отговор
    Ами щом Португалия е на 1-во място, значи пак п*дерастията е спечелила. Тва беше супербезлична песен, при това на португалски, дето никой не го вдява освен португалците (и бразилците, ама да речем нямат глас в Европа)

    В тоя конкурс винаги ще побеждават Кочита Вурст, Дана интернешанъл и всякакви други от леви резби, докато ги пускат да участват.
  • 9 Morgoth

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кака Гинка":

    Всъщност точно този принцип ни дава много добри шансове. Гласуват всички тези 2 милиона които не са в България, докато западните страни няма на кого да се оповават. Именно затова въведоха журитата, иначе Русия и Сърбия гласуват от по няколко страни в които имат големи малцинства.
  • 10 mediator37

    5 0 Отговор
    Това е голям успех за малката ни страна. Да е здраво и успешно момчето, прославило България !
  • 11 Morgoth

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Точно обратното, Русия щеше да отнеме от нашите точки. Кристиян, който е на половина българин беше приет в Русия като техния липсващ кандидат и руснаците в отделените републики от бившия СССР гласуваха за нашето момче - гласове които иначе щяха да отидат за техния кандидат.
  • 12 Гостенин

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Ей, Ksaniba ,стига си намесвал любимите ти ушанки.Кристиян си е българин ,а македонците ни подкрепят.Това е .Да е живо и здраво момчето ,чудесно е че се чувства българин.