26 Май, 2018 14:40 2 221 1

Вандал разби със стълб култова картина с Иван Грозни

  • русия-
  • картина-
  • иван грозни

Картината е едно от най-популярните произведения на Иля Репин

Вандал разби със стълб култова картина с Иван Грозни - 1
Снимка: Shutterstock

Мъж е повредил известната картина на Иля Репин „Иван Грозни убива сина си“, съобщи РИА Новости.

Картината се намира в Третявската галерия в Москва. Посегателството над нея е станало в късните часове на вчерашния ден.

Вандалът е бил сред последните посетители на галерията. Той е разбил предпазното стъкло на картината с метален стълб. Така платното е било силно увредено.

Мъжът вече е бил арестуван. Срещу него ще бъдат повдигнати обвинения за унищожаване и повреждане на обекти от културното наследство.

Повредена е била централната част на платното, както и оригиналната рамка, поставена от автора. Все пак изображенията на лицата и ръцете на Иван Горзни и принца не са повредени.

Все още не са ясни мотивите на нарушителя. Картината ще бъде поета от реставратори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Г.З.

    0 2 Отговор
    Автора на картината е големия Холандски художник,Ван Дал