20 Февруари, 2012 11:36 1 992 1

Най-продаваният струнен квартет на живо в София

  • bond-
  • на живо-
  • концерт-
  • струнен квартет
Най-продаваният струнен квартет на живо в София - 1
Снимка: АРТ БГ

След десетилетие отсъствие от българската сцена, най-успешният струнен квартет в света Bond пристига отново в България за концерт на 25 април в зала 1 на НДК по покана на Продуцентска компания АРТ БГ.

Гостуването на Bond у нас е част от европейското им турне, с което четирите изкусителни дами ще представят най-новия си албум Play, издаден през 2011 г. , информират от АРТ БГ.

Това е четвъртият студиен албум на формацията и по думите на самите Bond в него се усеща значително източноевропейско влияние. Както и в останалите издания на красивите музикантки класическото кросоувър звучене е в основата на 13-те композиции от Play, където класика и поп се срещат очи в очи.

Верни на стила си, Bond са твърди в намерението да очароват българска публика с много сексапил, качествен звук и шоу изненади.

Билетите за концерта на Bond на 25 април тръгват в продажба от днес на цени от 30 до 60 лв. в Билетен център НДК и в мрежата на Eventim и неговите партньори, между които вериги магазини Германос, Пикадили, Офис 1, бензиностанции OMV и др.

Bond започват своята дейност през 2000 година и оттогава насам продават над 4 милиона копия от албумите си, което заслужено им отрежда титлата „най-продаван струнен квартет на всички времена“.

Настоящият състав на Bond е Таня Дейвис (първа цигулка),  Еос Чатър (втора цигулка), Елспет Хенсън (виола) и Гай-И Уестерхоф (чело), след като Хейли Екър напуска групата през 2008 г., за да се посвети на майчинство.

Още с дебюта си момичетата разгневяват част от почитателитe на класическата музика, но впоследствие печелят още повече фенове като разширяват жанра и го правят по-достъпен за масовата публика.

Доста се спори около определянето на интерпретациите им като класическа музика, но самите членове на квартета се определят като: "изпълнители на класическа музика, решили да внесат малко поп в изпълненията си".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 baihui

    0 0 Отговор
    селски пръчки