Last news in Fakti

21 Февруари, 2012 15:28 858 0

Близо 4 милиона лв. безвъзмездно за Перперикон

  • перперикон-
  • кърджали
Близо 4 милиона лв. безвъзмездно за Перперикон - 1
Уникален керамичен релеф на Тракийския конник, открит на Перперикон - Снимка: БГНЕС

Кметът на Община Кърджали инж.Хасан Азис  подписа Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за реализирането  на проект „Перперикон –дом на богове и хора”, съобщиха от общинската управа.  

Общата стойност на проекта, който се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие” е 3 844 099,61 лв.

Основната цел е да се подобри състоянието на Археологическия комплекс Перперикон, което да спомогне за развитието на устойчив туристически продукт и разнообразяване на туристическата дестинация.

В рамките на 24 месеца по проекта ще бъде извършено укрепване на скалния масив и изградена туристическа инфраструктура на археологическия комплекс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА