5 Септември, 2018 15:02 1 040 1

Лондонска зала със звезда в Холивуд

  • ройъл албърт хол-
  • алея на славата-
  • роджър долтри-
  • ерик клептън

Кралица Виктория е положила първия камък на "Ройъл Албърт хол"

Лондонска зала със звезда в Холивуд - 1
Снимка: БТА/АР

Лондонската зала "Ройъл Албърт хол", в която са се представяли някои от най-големите имена в развлекателната индустрия, политиката и спорта, вече има Алея на славата в холивудски стил, съобщи Reuters.

Сред първите почетени общо 11 личности и институции, са кралица Виктория, Чърчил, Айнщайн, Ерик Клептън и Адел.

Кралица Виктория е положила първия камък на сградата, а залата е наречена на съпруга й принц Албърт. Уинстън Чърчил и Алберт Айнщайн са изнасяли лекции в залата. Суфражетките, които също са почетени, са организирали в нея събранията си.

От знаменитостите от по-ново време са почетени боксьорът Мохамед Али, певицата Шърли Беси, Роджър Долтри от група The Who, работил върху концерти в полза на благотворителна организация за лечение на тийнейджъри от рак.

Ерик Клептън и Роджър Долтри присъстваха на официалното откриване на Алеята на славата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозеф

    0 0 Отговор
    Тия двамата на снимката колко са велики!!!