Last news in Fakti

22 Март, 2012 14:15 1 904 0

Изследователи откриха две нови картини на Ван Гог

  • картини-
  • ван гог

Изследователи са открили, че натюрморт с цветя, който до преди 10 години не беше смятан за творба на Ван Гог, е всъщност негов, разкри Nos News.

Ван Гог нарисувал картината „Натюрморт с полски цветя и рози“ в Париж, където живеел с брат си. Творби от този период са трудни за идентифициране, тъй като те не са описани в писма до неговия брат.

През 2003г. се установило, че картината не е на Ван Гог, а на неизвестен автор.

Сега благодарение на нови технологии, разработени от Техническия университет в Делфт и Университета в Антверпен, учените са открили втора картина под тази, изобразяваща двама борци, описани от Ван Гог в писмо до брат му. Писмото се пази в колекцията на музея на Ван Гог в Амстердам. Изследователите разкриха пред Nos News, че „борците“ без съмнение са творба на Ван Гог поради своята специфична техника и колорит.

„Това е забележително откритие,“ каза проф. Йорис Дик от ТУ Делфт пред Nos News. “Когато я видях, имах чувството, че надничам над рамото на Ван Гог.“

„Натюрморт с полски цветя и рози“ е изложен в музея Kröller-Müller в Отерло.

Източник: DutchNews.nl, цитиран от Modo.bg


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА