Last news in Fakti

12 Декември, 2018 15:51 3 007 0

Източен Блок с ново провокативно парче (ВИДЕО)

  • източен блок-
  • кървава сватба-
  • песен-
  • група

В песента умело са преплетени фолклорни и модерни елементи

Източен Блок с ново провокативно парче (ВИДЕО) - 1

Внимание! Наточвайте ножовете и тъпчете пищовите, защото момчетата от група Източен Блок ви канят на „Кървава сватба“. Именно така е озаглавено новото им парче, в което умело преплитайки фолклорни и модерни елементи, те ни разказват трагичната, но вдъхновяваща история на двамата другари - Коста и Вълко, които в преследване на щастието, любовта и изконните си човешки права, се сблъскват с уродливото лице на робството, в което тези ценности не се зачитат и биват погазвани. Но непримиримият български дух и юнашките сърца, биещи в гърдите на нашите герои, няма да им позволят и за миг да помислят да сведат глава и да оставят нещата да се разминат току така. Те пак ще вдигнат дългоочакваната сватба, но тя ще бъде кървава!

„...Сватба ще има.... сватба голема - за Мария и Елена или за черната земя...!“

“Има огромна нужда да се правят такива неща в момента.“ - споделя Петков. Трябват, за да контрастират ярко на цялата тая помия, с която ни заливат. В нашия проект показваме истински важните неща в живота, а именно – приятелството, любовта, честта, жертвоготовността, родолюбието, доблестта, трудолюбието...

Точно затова се надявам песента да стигне до повече млади хора и да ги накара да се замислят.“

Инструменталът е на Борис Деспотов Поляка, който също така играе Коста в клипа. Видеото снима, режисира и монтира Стефан Пеев. Изпълнението, текстът и самата история са дело на Симеон Петков. Миксът е направен в Rooftop Studio Bulgaria, а мастерингът в 22 Recordings. “Искам специално да благодаря на моя приятел и съратник Ангел Вранчев, председател на клуба по исторически реконструкции за село Баня, Панагюрско „Поп Груйо Бански“ към НД „Традиция“, за огромната подкрепа оказана по време на снимките на клипа, а именно с хора, реквизити, коне, локации, продоволствия и мъдри съвети! Това е от мен! Приятно слушане и гледане ви пожелавам!

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! „


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА