11 Април, 2012 12:19 2 074 1

Таблетът като музикален инструмент

  • таблет-
  • музика-
  • падман-
  • padman

В ерата на информационните технологии свиренето на музикален инструмент изглежда просто като детска игра. Музикална формация от Естония набира популярност и вече има изпълнения пред публика, свирейки не на китари и барабани, а на таблети. От там идва името на групата – Падман.

Петимата ентусиасти от Талин миксират звуци от китари, барабани и пиано от таблети, а ако е нужно използват и смартфон. За момента се спират върху кавъри на класическа музика и известни парчета от всички музикални жанрове.

Момчетата се шегуват, че най-облагодетелстван от технологията е „барабанистът“,  на когото не се налага да мъкне обемния и тежък музикален инструмент на концерти.  Освен с багажа, Падман са облекчени и откъм проверка на инструментите преди сценична изява.

Те признават, че никой таблет или компютър не може да замени насладата от истинския музикален инструмент. Особено, когато искаш да направяш запомнящи се и виртуозни китарни сола, например. Все пак, таблетите са съвсем удачен заместител, ако не се целиш на високо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gааа

    0 0 Отговор
    супер !!!!!!!!!