Last news in Fakti

2 Март, 2019 23:59 2 920 1

LP и Кенджи Жирак - хедлайнери на "Франкофоли" 2019

  • кенджи жирак-
  • lp-
  • котарашки-
  • караван палас-
  • франкофоли

Тази година фестивалът за съвременна музика в Благоевград ще бъде на 21 и 22 юни

LP и Кенджи Жирак - хедлайнери на "Франкофоли" 2019 - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Френският поп-идол Кенджи Жирак и една от най-актуалните американски изпълнителки LP са звездите на петото издание на "Франкофоли" в Благоевград. Заедно с тях на сцената ще се качи и френската електро-суинг група "Караван Палас". Сред останалите участници се открояват Котарашки и музикантите от неговата формация, както и румънските звезди от "Моранди", съобщиха от общинския пресцентър.

Тази година фестивалът за съвременна музика в Благоевград ще бъде на 21 и 22 юни, със свободен вход в парк "Македония", където миналата година за пореден път събитието събра над 30 000 зрители от страната и чужбина.

Американската изпълнителка Лаура Перголизи, известна със сценичния си псевдоним LP, ще се качи на сцената на "Франкофоли" в първата фестивална вечер на 21 юни. Първия си албум издава през далечната 2001 г., а хитът ѝ "Lost On You" от 2016 г. я прави световно известна като солов артист. Освен изпълнител, тя е и брилянтен музикант. Автор е на хитове за големи имена в музиката като Шер, Риана, Кристина Агилера, Рита Ора и "Бекстрийт Бойс". Днес LP има пет студийни албума зад гърба си, а турнето ѝ с последния от тях, който излезе през 2018 - Heart To Mouth, включва участия в Америка и Европа, с дата за българските ѝ фенове на Франкофоли в Благоевград.

Хедлайнер на втория фестивален ден тази година, който ще се качи на сцената на "Франкофоли" на 22 юни, е безспорният младежки поп-идол на Франция Кенджи Жирак. Само за няколко години 22 годишният певец прави шеметна кариера, превръща се в една от най-обичаните млади звезди в родината си, излиза на една сцена със звезди като Ариана Гранде, Джони Холидей, Шарл Азнавур. Първите му два албума са продадени в 2.5 милиона копия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глухия

    1 1 Отговор
    Ще отида да ги слушам .