Last news in Fakti

20 Април, 2019 13:45 2 135 1

Музикална легенда "възкръсва" във Вашингтон (ВИДЕО)

  • джони кеш-
  • кънтри-
  • статуя-
  • капитолия

Джони Кеш ще бъде почетен със статуя в Капитолия

Музикална легенда "възкръсва" във Вашингтон (ВИДЕО) - 1

Статуя на легендата на кънтри музиката Джони Кеш ще бъде поставена в Капитолия във Вашингтон, предаде Франс прес. Това стана ясно, след като родният му щат Арканзас реши да замени представящите го статуи в залата на статуите в Капитолия - сградата на американския Конгрес.

Двете представящи Арканзас статуи, изобразяващи известни личности от края на 19-и и началото на 20-и век, станаха обект на ожесточени критики от активисти, които настояват за подмяна на символи, свързани с подкрепата на робството през Гражданската война в САЩ.

Арканзас оповести, че едната от двете му статуи вече ще изобразява Джони Кеш, чиито хитове вдъхновяваха няколко поколения фенове.

Статуята на изпълнителя на песента "I Walk the Line", който почина през 2003 г. в Нашвил, ще бъде придружена от тази на чернокожата журналистка и активистка за граждански права Дейзи Бейтс в залата на статуите.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозеф

    5 0 Отговор
    Голям