Last news in Fakti

28 Април, 2019 23:29 9 588 5

Още три варненски забележителности влизат в 100-те туристически обекта

  • туризъм-
  • 100 национални туристически обекти-
  • аладжа манастир-
  • римски терми-
  • владислав варненчик-
  • бтс

В туристическата инициатива вече фигурират Аладжа манастир, Римските терми и парк-музеят "Владислав Варненчик"

Още три варненски забележителности влизат в 100-те туристически обекта - 1
Аладжа манастир, снимка: БГНЕС

Още три варненски забележителности вече са включени в "100 национални туристически обекта", съобщи днес кметът на града Иван Портних. След Регионалния исторически музей и Военноморския музей, в най-голямата туристическа инициатива у нас вече фигурират Аладжа манастир, Римските терми и парк-музеят "Владислав Варненчик". Днес уредниците на трите културно-исторически забележителности получиха печатите и новите книжки от кмета Портних.

Движението "100 национални туристически обекта" датира от 1966 година и е без аналог в света. По думите на Портних хубаво е, че новите варненски забележителности са включени в него в навечерието на новия летен сезон.

Според кмета това постижение е крачка към реализацията на проекта "Варна - дестинация на 4 сезона". Той допълни още, че най-вероятно в туристическото движение ще бъде включена и уникалната природна забележителност "Побити камъни".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    25 2 Отговор
    И кои четири други български забележителности са отпаднали от списъка за да бъдат включени тези?
  • 2 КОРУПЦИЯ

    24 12 Отговор
    ПОРТНИХ КОРУПОРАНА ГНИДО. ВАРНА Е ЗАПРИЛИЧАЛА НА СМЕТЕЩЕ ТИ СИ ГЕРБАДЖИЙСКИ БОКЛУК И СИ СВИКНАЛ СРЕД БОКЛУЦИ. КОГА ЩЕ ЗАПОЧНИШ ДА Я МИЕШ? ВЪЗДУХА СЕ Е ИЗПЪЛНИЛ С ПРАХОЛЯЦИ, А КАТО ПАДНЕ МАЛКО ДЪЖД И СЕ ПРЕВРЪЩА В ПЪРЗАЛКА. ВТОРОСТЕПЕННИТЕ ПЪТИЩА СА В ДУПКИ А ВИЕ ДВАМАТА С БЪЛГАРОУБИЕЦА СЕ ХВАЛИТЕ ЗА ЕДИН БУЛЕВАРД ОТ КОЯТО НАПРАВА ОТКРАДНАТИ МАД 100 МИЛИОНА. НЯМА ДА СЕ НА ЯДЕТЕ.
    НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБОКОМУНИСТИЧЕСКАТА МАФИЯ.
    ДА РАЗБИЕМ БОЙКОДОГАНОВОТО ИГО КОЕТО НИ ПРЕВРЪЩА В НЕГРАМОТНИ МАРИОНЕТКИ.
    БЪЛГАРИЯ СЕ Е ПРЕВЪРНАЛА В СМЕТЕЩЕ
  • 3 Жител

    33 3 Отговор
    Кметеееее те са си там от доста години , аз имам книжка на 100те обекта от няколко години и там си го има и Аладжа манастир !!!!
    Да няма скоро избори че пак си тръгнал с торбата с лъжите
  • 4 ХУ Ю

    7 1 Отговор
    ДА ВКЛЮЧАТ И НЕГО В СПИСЪКА ,ЩЕ СЕ ВДИГНЕ РЯЗКО ПОСЕЩАЕМОСТА СЛЕД КАТО ГО ВКЛ.
  • 5 Аман от недоволни безделници

    1 5 Отговор
    Радвайте се че е строителна площадка защото се прави нещо, и стига с това кой какво откраднал защото, който краде се ядосва че някой е откраднал повече от него.Аре малко по позитивно че с това черногледство ще вземете да си докарате някой инфаркт!