Last news in Fakti

24 Декември, 2019 09:32 1 221 6

Захари Карабашлиев: Не е вярно, че българите не четат

  • захари карабашлиев-
  • писател-
  • жажда-
  • книги-
  • празници-
  • българи-
  • четене

Това постоянно се повтаря, но не е така, каза писателят

Захари Карабашлиев: Не е вярно, че българите не четат - 1
Снимка: БГНЕС

Захари Карабашлиев стана писател на годината. Наградата бе връчена от Столичната библиотека преди седмица. Тази награда ме радва и се чувствам благодарен, каза писателят пред Би Ти Ви. Според него през последните години има ръст на хората, които купуват книги.

„Не е вярно, че българите не четат. Това постоянно се повтаря, но не е така”, допълни писателят. Той призова да опитаме да сме благодарни за хубавите моменти, които имаме и които изобилстват в нашето ежедневие. Човек обаче помни само лошите и не вижда хубавите неща, които се случват около него.

Писателят представи и новата си книга – „Жажда”. Тя е вдъхновена от истинската история на 85-годишния Спас Карафезов, който е един от „най-виждащите хора”, а всъщност е незрящ. „На 18-годишна възраст той ослепява. Книгата разказва неговия живот. Той е един от най-младежките и бодри интелекти, които познавам. Когато тази болест го е поразила, тя не е докоснала неговата същност и жаждата му за познания. Дори напротив – всичко това се е изострило”, разказа Захари Карабашлиев.

Той каза още, че в това време на годината трябва да сме признателни за това, което имаме. „Празникът на духа започва от масата, но той не трябва да спира там. Добре е да използваме времето по празниците, когато сме заедно, за да поговорим и за основата на този празник, а именно Рождество. Още една година празнуваме това, че се е родило едно дете – Исус. Всяко дете е Бог, всяко дете е Исус. Всяко раждане е чудодейно”, каза Карабашлиев.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    4 3 Отговор
    Още един Ентелектуалец от който лъха провинциалнизъм....пишат ,пишат не са спират ...писатели много ,читатели йок....

    Коментиран от #2

  • 2 Пакича

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Behemoth":

    Пишат,пишат ама,няма кой да чете.Ние
    по-старите не виждаме или,докато започнем
    и ни се доспи,а младите са полуграмотни,
    нито могат да четат,ни да пишат....

    Коментиран от #3

  • 3 Пакича

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пакича":

    Пропуснах и че,и да успеят да прочетат нещо,
    няма да могат да свържат мисълта...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ПЕНКО

    1 2 Отговор
    ДА ЧЕТЕШ КНИГИ ДНЕС Е ПРИВИЛЕГИЯ И САМОТНО ЗАНИМАНИЕ !!! ДА- НОВИТЕ БЪЛГАРИ ВСЕ ПО-МАЛКО ЩЕ ЧЕТАТ ЧУЖДИ МИСЛИ И СВАЩАНИЯ ...И ТО- ОТ СВОБОДОЛЮБИЕ НА ДУХА СИ!!! НО БОТЕВ ГО Е ЗАПИСАЛ ОЩЕ - ЕЕХЕЕ КОГА : " ЗАЩО НЕ СЪМ И АЗ ПОЕТ КАТО ПИШУРКАТА ... ЕХ ЧЕ ОДА БИХ НАПИСАЛ ...НА БАБА СИ ЗА ХУРКАТА "!!!НО ХУДОЖЕКСТВЕННО СПОДЕЛЯНЕ ЩЕ ИМА ВОВЕКИ !!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.