ФАКТИ.БГ

Актрисата Нели Чунчукова написа сценарий за филм (ВИДЕО)

Адаптирайте се, не спирайте да работите за това, което искате, съветва тя във връзка с извънредното положение в страната

Публикувана: 8 Април, 2020 16:26
КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1214
Актрисата Нели Чунчукова написа сценарий за филм (ВИДЕО)
Снимки: Личен архив
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Изключително щастлива и доволна съм! Първият късометражен филм, на който съм сценарист е факт! Проектът е много специален за мен по много причини. Освен, че това е първият ми сценарий и играя главната женска роля в него, преминах през всички възможни позиции в него без оператор и осветител. Видях как нещо се създава от нищото, започвайки от просто идея, но благодарение на много упорита работа, постоянство и страст се прави реалност. Ако очакваш нещо да е лесно, по-добре не се захващай! Това сподели с ФАКТИ актрисата Нели Чунчукова.


Филмът се казва "Нарисувай ме". Казано накратко това е една любовна история. Елементите на огъня и водата са заложени като символи в характерите и темпераментите на двамата главни герои. Противоположността на характеристиките на тези елементи създава главния конфликт и неразбирателство между музиканта Слав и Невена. Момчето, което играе главната мъжка роля във филма се казва Мартин Тасков.

Актрисата Нели Чунчукова написа сценарий за филм (ВИДЕО)

"Освен, че е прекрасен актьор, Мартин е страхотен човек и приятел- много ми помогна както и целия екип, разбира се. Режисьор е Стоян Анов", казва Нели.

"Две са основните идеи заложени във филма. Първата е, че не трябва да се спираме сами от това да сме щастливи, от това да се възползваме от възможностите, които ни предоставя животът. Ние, хората сами се саботираме заради различни страхове - страх от нараняване, от чуждото мнение, от обвързване... И когато един ден се осъзнаем може да е прекалено късно.

Другата идея на филма е, че всеки вижда света и другите през собствената си същност и очаква всички да са като него- да се изразяват по същия начин, да правят нещата по подобен на него начин. Но хората са различни и всеки има своите си вътрешни проблеми и страхове, които в повечето случаи остават скрити за околните. Ние никога не се замисляме какво ли мъчи другия човек отвътре, за да се държи по определен начин или какво ли му се е случило.

Първоначално имах съвсем друга идея и сценарий, но впоследствие взех решението да пиша за нещо, което разбирам и съм преживяла. Отне ми около час и половина. Вдъхновението ме сполетя докато слушах музика-любимия ми плейлист", разказва актрисата.

Актрисата Нели Чунчукова написа сценарий за филм (ВИДЕО)

Във филма има както автобиографични елементи, така и художествена измислица.

"Вдъхнови ме една детска любов, вдъхновиха ме интровертните хора, които не говорят много и не бързат в нищо, но при тях чувствата са много по-дълбоки и продължителни. Вдъхнови ме изкуството като начин за обяснение в любов - един от най-прекрасните такива. Това, което винаги ме е притеснявало е нежеланието на хората да разберат другия. Надявам се в близко бъдеще хората да овладеят тази чувствителност, която да ги накара да се вгледат в другия и да се опитат да го разберат, независимо колко е различен той от самите тях", признава тя.


По пътя на реализация на проекта ѝ имало и доста трудности: "Първо срещнах много недоверие. "О, как ти ще напишеш сценарий! Как ще се справиш с такова нещо. Ти никога не си правила нещо подобно преди!" Не само, че написах сценарий, но и се грижих за всичко във филма. Едно от най-трудните неща беше да се справя с организирането на екипа и локациите. Имаше много неща, за които не бях подготвена. Доста стрес и напрежение свързани с това, че сме ограничени от определено време и бюджет. Срещнах два типа хора- такива, които искаха да ми помогнат искрено, от сърце, и такива, които искаха да се възползват от ситуацията. По средата на единия снимачен ден бяхме изгонени от апартамента, в който снимахме. Никак не беше забавно. Беше 22,30 вечерта! Трябваше веднага да се намери нова локация. Но някак си се справихме."

Не липсвал и много смях по време на снимките.

"Този проект потвърди неща, което отдавна знам за себе си: че съм много решителна, никога не се спирам от "НЕ", не се спирам докато не доведа нещата докрай и не постигна желаната цел. Проектът е едно, но реализацията е съвсем друго нещо и тя може да ти коства много жертви и трудности. Затова трябва да се замислиш дали това наистина е нещото, което искаш и дали си заслужава. Със сигурност не бих хвърлила толкова усилия за нещо, което не е важно за мен", споделя актрисата.

Актрисата Нели Чунчукова написа сценарий за филм (ВИДЕО)

На въпрос как ѝ се отразява изолацията Нели каза: "Не бих казала, че сегашната ситуация е променила кой знае колко живота ми или ме е отклонила от целите ми. Не съм спряла да работя по проектите си и по това да правя мечтите си реалност. Положителната ми енергия и натсроение, възможността да виждам нещата винаги от хубавата им страна ми помагат във всяка ситуация. Не съм загубила ни най-малко ентусиазма и вдъхновението да преследвам желанията си. Мисля, че това е най-доброто, което човек може да направи в момент като този. Промотирам филма си, пращам го по фестивали. Освен това пиша сценарий за пълнометражен филм. Това е приятелския съвет, който давам на хората около мен, да не се поддават на депресия и лошо настроение. Адаптирайте се! Не спирайте да работите за това, което искате! И използвайте криетивността си да правите дните си забавни и интересни!"


Поставете оценка на статията:
Оценка 2.3 от 3 гласа.Ловци на бисери
Валентин Радев
Вътрешният министър с коментар за полицаите
Не сме се разбирали за по-високи заплати в МВР"

Още бисери