14 Април, 2020 14:43 2 207 2

Десетки милиони гледаха концерта на Андреа Бочели от домовете си (ВИДЕО)

  • андреа бочели-
  • концерт-
  • музика-
  • надежда-
  • карантина

Концертът е гледан повече от 22 милиона пъти

Десетки милиони гледаха концерта на Андреа Бочели от домовете си (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Италианският тенор Андреа Бочели изнесе солов Великденски концерт от празната Миланска катедрала, който се предаваше на живо за милиони хора по света, изолирани по домовете си заради пандемията от коронавируса.

Спектакълът „Музика за надежда“, който беше излъчен на живо в YouTube от катедралата Дуомо в Милано, е гледан повече от 22 милиона пъти досега, пише dariknews.bg.

Придружен от органист, Бочели изпя четири песни във великолепната готическа сграда и завърши с изпълнение на "Amazing Grace”, застанал на стълбите на храма. Докато течеше последното му изпълнение, беше излъчен колаж от кадри, показващи празните улици на Париж, Лондон и Ню Йорк.

"В деня, в който празнуваме вярата в живота, който триумфира, имам честта и щастието да отговоря с „Да” на поканата на управата на град Милано”, заяви звездата в съобщение, излъчено преди концерта.

Десетки милиони гледаха концерта на Андреа Бочели от домовете си (ВИДЕО)



"Благодарение на музиката, излъчвана на живо, обединяваща милиони стиснати ръце навсякъде по света, ние ще прегърнем пулсиращото сърце на нашата наранена Земя", каза Бочели.

Регионът Ломбардия, чиято столица е Милано, е най-силно засегнат от разпространението на коронавируса в Италия, с повече от 9 000 смъртни случая.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    1 0 Отговор
    Бочели е направо щастлив че е сляп. Ами ние като гледаме какво се твори?

    Коментиран от #2

  • 2 ами

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Едно от леченията е със сол. Наблегни на него. И да не оздравееш, поне ще ослепееш / като Бочели/.