Last news in Fakti

30 Октомври, 2012 10:36 3 131 2

Балет за Фреди Меркюри тръгва из Европа

  • балет-
  • фреди меркюри-
  • кърт кобейн
Балет за Фреди Меркюри тръгва из Европа - 1
Фарух Рузиматов е Фреди Меркюри в Queen - the ballet

Международен екип от артисти създаде балет за Фреди Меркюри. Queen - the ballet („Куин – балетът“) е европейски проект, който обединява руски танцьори, италиански дизайнери от модна къща Raschini („Раскини“), френския продуцент Паскал Мартино и съвсем не на последно място – музикалния продуцент на легендарната група Дейвид Ричардс. „Ако Фреди Меркюри по някакъв начин можеше да узнае, че звездите на Болшой театър ще танцуват на неговата музика, той би бил невероятно горд. И за нас, участниците в проекта, това е огромна чест“, заяви Ричардс пред news.rambler.ru.

Наред с много други неща, Фреди Меркюри ще остане в историята на шоубизнеса с идеята си да сроди рокмузиката с балета и с факта, че самият той е танцувал по своя шедьовър „Бохемска рапсодия“ с Лондонския кралски балет през 1979 г.

Режисьорите на сегашния спектакъла не са устояли на съблазънта да извадят двойник на Фреди на сцената. Неговата роля изпълнява световноизвестният балетист от Санкт Петербург Фарух Рузиматов, който според експертите, подобно фронтмена на „Куин“, обладава огромен драматичен талант и дори има физическа прилика с Меркюри от ранния му период с дълги коси. Освен всичко останало, двамата са и съименници – истинското име на Фреди Меркюри е Фарук (произнася се и като „Фарух“) Булсара.

Спектакълът се нарича „Ангелски танци“ и според главния хореограф Николай Андросов включва от всичко по много – от класически балет до съвременен танц. В главната женска роля е прима балерината на московския Болшой театър Мария Алаш. В Москва балетът бе показан само веднъж през октомври. Оттам насетне в продължение на година той ще гастролира в различни европейски страни.

Напомняме, че певицата Кортни Лав пък работи над мюзикъл за своя покоен съпруг Кърт Кобейн, в който ще бъдат използвани композиции на неговата група „Нирвана“, съобщи „Ню Йорк дейли нюз“. Това е разкрил продуцентът Сам Лутфи, който сътрудничи на вдовицата на Кобейн в този проект. Според него замисълът може да се осъществи или като спектакъл на Бродуей, или като филм, но засега подготовката е в много ранен етап.

Официалният представител на Кортни Лав засега отказа да коментира новината, но близки до нея източници са потвърдили, че тя винаги е мечтала да направи пиеса или филм за живота си с лидера на „Нирвана“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 М_SUX

    0 0 Отговор
    как така фреди се казва Фарух... това ме изненадва, ако някой може да ми обясни.
  • 2 Ирина Гигова

    0 0 Отговор
    Фреди Меркюри по произход е иранец (персиец) и истинското му име е Фарук Булсара. Меркюри е артистичен псевдоним. Справка - Google и т.н. :)