Last news in Fakti

25 Септември, 2012 10:05 7 205 2

Нов документален филм за Фреди Меркюри излиза днес

  • фреди меркюри-
  • документален филм-
  • рис томас

Днес официално излиза на DVD новият документален филм за Фреди Меркюри, наречен The Great Pretender (рretender – човек, който се превъплъщава, преструван) по едноименната песен от 1987 г. Режисьор на лентата е Рис Томас – експерт по творчеството на „Куин“ и Фреди и техен дългогодишен фен, а заглавието й напълно отговаря на съдържанието.


Филмът се отнася по-малко за музиката и повече за личността на фронтмена на „Куин“ и за времето, когато не всичко, което е създавал, е било безспорен успех, но той все още не е бил обсебен от мисълта за него, твърди създателят на творбата.
Всъщност зад лентата наред с Рис Томас стои екипът на известната документална продукция на BBC  “Queen: Days of Our Lives“. The Great Pretender е в същия дух, той представя непоказвани досега или редки кадри, като насочва вниманието си към архива на Фреди от 1976 г. насам (напр. ранни видеоинтервюта от турнетата в Австралия и САЩ, за пръв път излъчвани в HD формат), разкривайки повече от всякога до този момент невидимата за обществото страна от живота на музиканта, кариерата му и неговите солови проекти извън групата.


Филмът включва малко познати интервюта с Меркюри, концертни записи, видео фрагменти и лични материали на певеца, повечето от които виждат бял свят за първи път, както и лични откровения на другите членове на „Куин“ - Брайън Мей и Роджър Тейлър, на мениджъра на групата Джим Бийч, сопраното Монсерат Кабайе, композиторите Дейвид Арнолд и Майк Моран, работили с Фреди и т.н. Техните свидетелства обрисуват личност, която е твърде различна от необуздания сценичен образ на Фреди Меркюри.

Освен това The Great Pretender съдържа демо от изпълнение на Фреди и Род Стюарт на Take Another Piece of My Heart – нереализирано парче от 1984 г., сцени от сътрудничеството му с Майкъл Джексън, от работата му с Лондонския кралски балет през 1979 г. и още много други неизваждани досега пред публика детайли. Рис Томас е използвал съща така намерените от него 10 кутии филмова лента от знаменития 39-и рожден ден на Фреди, когато е заснет клипът към песента му  Living On My Own.

В допълнение към всичко това, в лентата са намерили място и отрязани кадри от снимачните сесии на клиповете I Want To Break Free, One Vision, Days Оf Our Lives, I Want It All, A Kind Of Magic, Princes Оf Тhe Universe, Born To Love You, Great Pretender, Made In Heaven и Who Wants To Live Forever.
Три седмици преди излизането на филма се появиха и албумът Barcelona: Special Edition, в който са запазени оригиналните гласове на Фреди и Монсерат, но музиката е презаписана от 80-членен симфоничен оркестър, както и богато илюстрираната книга The Great Pretender.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 One Vision

    3 0 Отговор
    НАЙ-ВЕЛИКИЯТ !!!



    Фреди, поклон !
  • 2 Alexander Alexandrov

    0 1 Отговор
    Великан!