Last news in Fakti

13 Ноември, 2012 12:49 1 254 0

Посрещаме Нова година с маестро Емил Табаков в НДК

  • емил табаков-
  • ндк-
  • концерт-
  • фестивал

С традиционния празничен концерт ще посрещнем Новата година в зала 1 на НДК. В първия ден на 2013 година публиката ще може да се наслади на произведения на композитори от страни, през които минава река Дунав - от извора в Германия до делтата в Румъния. Пътешествието “Музика по течението на Дунава”  ще е в изпълнение на симфоничния оркестър на БНР с диригент маестро Емил Табаков и с гост-солисти Олга Михайлова-Динова и Георги Султанов.

В програмата са включени творби на Франц фон Супе, Шуберт, Лехар, Барток, Имре Калман и Щраус. България ще бъде представена с „Нестинарско хоро” на Марин Големинов. Ще бъде изпълнено и популярното „Хоро-стакато” на румънеца Григораш Динику, оркестрирано от Панчо Владигеров.

Празничният концерт е съвместна продукция на Националния дворец на културата, Българското национално радио и Българската национална телевизия и е кулминация на възобновения Новогодишен музикален фестивал в НДК.

Тази година фестивалът започва на 1 декември с концерт на фадо звездата Мариза, а в афиша са Хосе Карерас (10 декември), Vienna Mozart Orchestra (14 декември) и Конча Буйка (18 декември). Ще бъде представен и спектакълът на Нешка Робева „Кармен от Факултета”, ще отвори врати и традиционният „Софийски международен панаир на книгата”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА