Last news in Fakti

14 Ноември, 2012 13:10 5 426 0

"Приказки за флейта" с Цветелина Белева и Мария Силвестър

  • "фортисимо фамилия"-
  • приказки-
  • концерт
"Приказки за флейта" с Цветелина Белева и Мария Силвестър - 1
Цветелина Белева

На 24 ноември в Камерна зала на Концертен комплекс „България” Максим Ешкенази и фондация „Америка за България“ представят в партньорство със Софийската филхармония концерта „Приказки за флейта” за деца и родители в рамките на програмата „Фортисимо Фамилия”.

Изключително приятна изненада за организатори и участници е фактът, че билетите за редовния концерт „Приказки за флейта” от 11.00 часа в Камерна зала на Концертен комплекс „България” са напълно разпродадени. Това наложи планирането на извънреден концерт, който ще се състои още същия ден от 12.30 часа. 

Солистката Цветелина Белева е силно развълнувана от интереса към „Приказки за флейта” и много щастлива, че ще има възможност да запознае двойно повече деца и родители с инструмента си, да им демонстрира красотата му и да се опита да заплени малчуганите, за да се влюбят в класическата музика. „Надявам се децата на тази възраст да започнат да харесват и ценят класическата музика, а после сами да решат дали да я обикнат или не. Вярвам, че без да се опитваме да ги правим музиканти, чрез качествената музика ги правим по-добри, по-богати на чувства и емоции. За мен друга важна роля на програмата „Фортисимо Фамилия” е да убеди децата, че трябва да имат уважение към музиканта, към инструмента, защото той е сякаш продължение на ръцете ни”, споделя талантливата солистка.

По време на всеки от двата концерта от вълшебната флейта на Цветелина ще чуем разпознаваема филмова музика, „Бадинера” на Йохан Себастиан Бах, танц от „Лешникотрошачката” на Чайковски, за който ще й партнират още две флейти, както и предизвикателството пред всеки флейтист – необикновеното чуруликане на птичката от „Карнавал на животните” на Камий Сен-Санс.

За да допълни музикалните и артистични превъплъщения на Цветелина, на сцената ще бъде и ексцентричната Мария Силвестър. Забавната телевизионна водеща е в състояние да ви разсмее до сълзи, да разкаже най-необикновените истории и да вземе публиката със себе си на пътешествие, където въображението и реалността се заплитат в стегнат моряшки възел.

Цените на билетите са 5 лв. за деца и 7 лв. за възрастни.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА