Last news in Fakti

29 Декември, 2020 17:05 5 097 4

Лори Лафлин излезе от затвора

  • лори лафлин-
  • актриса-
  • затвор-
  • осъдена-
  • пълна къща

56-годишната актриса влезе в затвора през октомври

Лори Лафлин излезе от затвора  - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Актрисата Лори Лафлин ("Пълна къща") излезе от затвора, след като излежа двумесечна присъда, наложена ѝ за плащане на подкупи с цел да осигури приема на дъщерите си в престижен американски университет, съобщават международните информационни агенции.

Петдесет и шест годишната Лафлин влезе в женския затвор в Дъблин, в близост до Сан Франциско, в края на октомври.

Според прокуратурата Лори Лафлин и съпругът ѝ, дизайнерът Мосимо Джанули, са платили подкупи в размер на 500 000 долара, за да осигурят места за дъщерите си в университета на Южна Калифорния като нови попълнения в отбора по гребане на висшето учебно заведение.

След като първоначално отричаха обвиненията, Лафлин и Джанули се признаха за виновни през май. Дизайнерът излежава наложената му петмесечна присъда в затвор в Ломпок, Калифорния, като се очаква да бъде освободен през април.

Лори Лафлин и Мосимо Джанули, заедно с десетки други богати родители, бяха обвинени за участие в схема, ръководена от консултанта Уилям Сингър, който призна, че им е помагал да записват децата си с измама в престижни университети.

Сред обвинените беше и актрисата Фелисити Хъфман ("Отчаяни съпруги"), която излежа в затвора в Дъблин 11 дни от наложената ѝ 14-дневна присъда. Хъфман беше освободена предсрочно в края на октомври.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    9 1 Отговор
    Симпатяга е Лорчето, ако и щерките са кат' нея - директно да идват в УНСС, пък ток-виж и малкък шлем отбележим.
  • 2 декан МУ уШиков

    8 0 Отговор
    При мен в МУ Филибе тарифата е над бюрото ми
  • 3 Мечо Пух

    9 0 Отговор
    През оная работа ми е и ще си разплета чорапите за Лорчето. Как може да ни занимават с тези тъпотии? Да ни отвличат вниманието за наболелите въпроси, вкл. и че цената на хляба се увеличи с 35%.
  • 4 Озадачен

    9 0 Отговор
    Това ако се въведе тук цялото население трябва да мине през панделата за два месеца! А ВИП-а ни изобщо не трябва да излиза от там!