Last news in Fakti

5 Януари, 2021 05:49 5 562 15

Предстои ли светло бъдеще за човечеството?

  • патрик диксън-
  • бъдещето на почти всичко

Бързина. Урбанизация. Универсалност. Социалност. Радикалност. Етика

Предстои ли светло бъдеще за човечеството? - 1
Снимки: Сиела

Пригответе се за една изключително съдържателна, актуална и интелигентна книга, която удачно описва начинa, по който светът се променя – тенденциите, от които всички се интересуват, и с които бизнесът трябва да се съобразява, ако иска да оцелее и да просперира в утрешния свят.

Бързина. Урбанизация. Универсалност. Социалност. Радикалност. Етика. Авторът Патрик Диксън ни представя утрешния ден в няколко различни и фундаментални плоскости. „Бъдещето на почти всичко“ разкрива всички пикове и спадове, описва зрелищния възход на развиващите се пазари, небивалия напредък в медицината, но също и големите заплахи от вирусни епидемии, които са особено актуални.

Предстои ли светло бъдеще за човечеството?

Очаква ни едно бъдеще на политически сътресения и на мащабни конфликти; бъдеще, в което хората ще се опитват да бранят личното си пространство, а бизнесът ще промени отношението си към клиенти и персонал; бъдеще, в което автомобилите ще се движат без шофьори, а слънчевата енергия, генерирана в пустинята, ще захранва градове, отдалечени на хиляди километри разстояние…

„Бъдещето на почти всичко“ ни показва чрез рационална прогноза, че сме се запътили към свят, който не е чак толкова загадъчен, неясен и песимистичен, колко сме свикнали да го възприемаме. Легендарният Мартин Линдстрьом, брандов консултант и автор на световния бестселър „Биология на купуването“ , дори стига дотам, че определя Диксън като „експресен влак към бъдещето. Тази книга ви въоръжава с куп прогнози, които не биха ви минали и през ум, но скоро ще определят ежедневието ни.“

Въпреки ужасната изминала 2020 г., можем да се спокойни за това, което предстои – бъдещето е светло и ние всички имаме място в него, стига да сме достатъчно разумни и предвидливи!


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    18 2 Отговор
    Ужасната изминала 2021 или 2020?

    Коментиран от #4, #12

  • 2 ПСР

    25 3 Отговор
    Бъдещето започва от онзи ден,от вчера и от днес.
    Българското бъдеще,никак не ми се вижда розово.
    Като чета и гледам,какво се случва по Света,също не мога да бъда оптимист.
    Поне засега.
  • 3 Етиката я ЗАБРАВИ!

    20 2 Отговор
    От както свят светува, докато се свърши, беше и ще бъде : Светло за тези които имат КИНТИ, тези които нямат да духат..................
  • 4 ✔️Pompev ®️

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Да ве , u яз знам 20,ko сам праял еднa година
  • 5 ФАКТ

    6 4 Отговор
    Живота е скапан !
  • 6 С 🎃 ли?!

    5 3 Отговор
    Забравете..
  • 7 Lbbd pr ok

    4 2 Отговор
    Аз не знам за какво я мислите България, влиятелна ли е според вас ЗА МЕН НЕ Е просто българия трябва са се нагажда за да оцелее !!
  • 8 пенсионер

    5 2 Отговор
    Предстои светло бъдеще за кучета и всякакъв вид животинки , защитавани от хората. А специално за хората в България няма дори светлинка в тунела!
  • 9 Един

    3 2 Отговор
    Дудук за мнозинството! И то заради глезотиите на отбраните!
  • 10 Исмаил

    4 2 Отговор
    Какво светло бъдеще след като ни управляват сатанисти и технологиите им са само,за заробване и заличаване на човешката душа.
  • 11 Аз40

    2 2 Отговор
    Ало, се_рем по септични ями, слушаме ориенталска музика, управлява се държавата от неандерталци, а се надяваме на научна фантастика.

    Коментиран от #15

  • 12 Jack Bauer

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Глобализацията не може да бъде спряна. Бъдещето е на едно световно правителство което ще командва планетата, и нас, така както е удобно на мултинационалните корпорации. Истинския въпрос за мен е дали ми харесва това бъдеще и дали мога аз да променя нещо в него.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ценности

    5 1 Отговор
    Нашето бъдеще , беше миналото!
  • 15 е х о

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "Аз40":

    Едното не пречи на другото . Все още , така наречената „цивилизация“ , не е проникнала цялостно по света . Едни спят в дворци , други в хралупи .