Last news in Fakti

7 Януари, 2021 10:43 8 020 11

Синът на Филип Трифонов проговори за последните му мигове

  • филип трифонов-
  • актьор-
  • почина-
  • син-
  • 73 одини-
  • мартин трифонов

Големия актьор си отиде на 73 години

Синът на Филип Трифонов проговори за последните му мигове - 1
Снимка Архив: БГНЕС

"Отиде си татко, да. Момчето си отиде. Много ми е мъчно, не мога да повярвам, не мога и да говоря. Със сигурност ще знам диагнозата утре, защото днес съм много разстроен, но според лекарите причината е сърце или проблем с кръвоносните съдове".

Това сподели пред в. "България днес" синът на големия актьор Филип Трифонов, който си отиде на 73 години на 6-ти януари.

"Още не е ясно кога ще е поклонението, защото имаме да уточняваме формалности", сподели Мартин.

Баща му не се е оплаквал от нищо здравословно, което да буди притеснение, като спазвал изключително стриктно и противоепидемичните мерки, за да не се зарази с коронавирус. "Обичаше да ходи на вилата ни, дори работеше здраво там. Но сега след празниците бяхме заедно", обясни още синът на актьора.

В последния разговор с Трифонов, Фильо, както го наричаха приятелите, беше ядосан, че не му дават "от специалните пенсии" за заслуги.

"Чакат ме да умра и тогава да ми обърнат внимание. Нямам ли и аз право като други артисти да се надявам на персонална пенсия приживе? И ако "да", моля за съдействие. Ако не, ми остава да продължавам да спя с кожух през зимата или да си помагам с тото комбинация и играта "тука има - тука нема". И аз не заслужавам ли подобно отношение? Трябва ли да изброя всички филми, в които съм участвал, а те са над 37, плюс театрални постановки имам повече от 9 награди, нямам ли и аз принос към изкуството у нас? Подадох сам заявление за допълнителна пенсия, но не знам дали изобщо ще доживея да ме включат в своя списък", обясни ни тогава Трифонов.

Цяло лято той бе на вилата си и дори я "стегна", както сподели. "Зидар съм, мазач съм, всичко съм. И ако има една сгодна женица под 63, да не е пенсионерка, чудно ще си поживеем", пошегува се актьорът.

Филип Трифонов спечели сърцето на поколения български зрители с ролите си в класики като "Момчето си отива" и "Оркестър без име".


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Иван

    18 5 Отговор
    Лека му пръст, но не можах да разбера той какво предлага на "сгодната" жениза" под 63, да не е пенсионерка

    Коментиран от #8, #10

  • 4 сила

    51 5 Отговор
    ДА ТЕЖИ НА СЪВЕСТА НА ТИЯ ДЕТО СЕ СТИСНАХА ЗА 500 ЛЕВА....ИСКАМ ДА ПУБЛИКУВАТ ИМЕНАТА НА СЪЩЕСТВАТА ОТ КОМИСИЯТА,ДА ГИ ВИДИМЕ ВСИЧКИ КОИ СА ТИЯ ТАРИКАТИ...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 фен

    53 0 Отговор
    Талантлив и "лек" актьор. Имаше излъчване на момче, до последно. Много индивидуален и готин хумор. Светла му памет...
  • 7 да да

    29 22 Отговор
    Светла му памет !!!!!!

    той, както и десетки хиляди честни хора, сега пенсионери се оказаха в капана на комунистите, откраднали сребърния фонд преди 1989 и станали с него бизнесмени и политици - да горят в ада !

    Коментиран от #9

  • 8 Е как какво?

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    "Стегната" вила!
  • 9 123в2122

    37 11 Отговор

    До коментар #7 от "да да":

    Не, не комунистите откраднаха парите. Откраднаха ги ВАШИТЕ "комунисти", дето запада им плати да гътнат системата. Тия "КОМУНИСТИ" и до сега са на власт с подкрепата на запада и разпродават държавата ни. Те са тези, които ограбиха нашите бащи и майки и ги оставиха да тънат в мизерия, въпреки, че крадяха и продаваха това, което родителите ни строиха 45 години!
  • 10 гост

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Ти прочете ли че се е шегувал? Или бързаш да си напишеш,, гениалния,, пост с тъпия си въпрос.
  • 11 Жалко

    3 0 Отговор
    Във всички филми в които е участвал е придавал една свежест и младежки дух. Отличен актьор, талант, жалко че е оставен на произвола на съдбата. Бог да го прости.Светла му памет! За морала на една нация може да се съди по отношението и към пенсионерите и мъртвите.