Last news in Fakti

13 Февруари, 2021 14:36 2 712 7

Зрителите на Евровизия 2021 от цял свят ще могат да избират българската песен за конкурса

  • евровизия 2021-
  • виктория георгиева-
  • песен-
  • конкурс

Виктория Георгиева ще е нашият представител на Евровизия 2021

Тази неделя Виктория Георгиева ще разкрие имената на песните от първия си албум, част от които ще бъде и парчето, с което ще представя България на Евровизия 2021 в Ротердам.

Първата премиера ще бъде на песента “Imaginary Friend” на 14-и февруари от 20:00 часа, а в следващите четири дни ще бъдат публикувани останалите парчета : “Dive Into Unknown”, “Phantom Pain”, “The Funeral Song” и “Growing Up Is Getting Old”.

Преди броени дни бе съобщено, че зрителите на конкурса от цял свят ще могат да се включат в процеса по избор на българската песен за Евровизия 2021. Това ще се случи на специално създадена платформа, която ще бъде активна след премиерата на песните от “a little dramatic”. В нея музикалните фенове ще могат да споделят мнението си.

“Радвам се, че най-накрая успях да осъществя една от най-големите си мечти. Поставихме си амбициозна задача, защото ще издадем не една, а цели пет нови песни, затова се надявам хората да оценят положително всичко, в което вложихме много труд”, споделя Виктория.

Песните са написани по време на международните творчески лагери за Евровизия в Бургас, Приморско, Виена и Лондон. Екипът на талантливата певица споделя, че тя е участвала в написването на вяска една от песните.

“Предстоят много вълнуващи дни. Стартираме дигиталната платформа малко след премиерата на последната песен от албума на Виктория. До края на февруари всички меломани ще могат да изпращат мненията за песните от “a little dramatic”, които ще достигат директно до Виктория и до всички нас, които работим неуморно по проекта. Нямаме търпение да изчетем всеки един коментар, защото мнението на феновете е изключително важно за нас”, разказва Геновева Христова, която е продуцент на проекта от страна на Лигна Груп.

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам на 18, 20 и 22 май.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уди Кълвача

    9 2 Отговор
    Пошъл конкурс умирисал се на политическа пропаганда!
  • 2 Кунчита

    0 2 Отговор
    Мисирки на слави трифонов да ми прави св....
  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 2 Отговор
    Българщината ни е атакувана непрекъснато и от всякъде. Този могъщ извор, българската народна песен, целенасочено се отравя и затлачва. На нас денонощно ни се натрапва, ЧАЛГА, ПОП, РОК, МЕТЪЛ и разбира се некъдърно обработен фолклор с малки изключения. Целта е, -"ПРОСТ НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА"- народна поговорка.
    copy-paste: "...........Традиционната музика на всеки народ представлява една от най-важните съставки на неговата култура, наред с езика, религията, обичаите и др. Безспорно, всеки народ представлява сбор от производители и консуматори, но културата е това, което поддържа равновесието между тях. Без културата, балансът се измества в посока към консуматорите, което е естествен природен закон. ........."

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    За чалгата си прав . Но за рока и попа .Не си много прав. Остава да кажеш , че джаза икласическата не струват . Това направо си е яка критика . Познавам хора който слушат , по горе изброените стилове музика, без чалгата . Харесващи и нашия красив фолклор .

    Коментиран от #5

  • 5 копи пейст

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    В съседните на България страни – Турция, Гърция, Сърбия, Македония бяха създадени съвременни музикални стилове, основани на фолклора на съответните народи. От този вид е съвременната попмузика в Гърция – “елиники травуда”, за чийто баща с основание може да се приеме големия гръцки композитор Микис Теодоракис. Като следствие от безкрайно убитото национално самочувствие, от дълго време в България само се копират чужди музикални форми. В резултат на това ние се обогатихме с нови музикални жанрове от вида “стара градска музика”, която копира музика от Чехия, Украйна, Германия, Франция и др.; “естрадна и забавна музика” основана на копия от Италия, Англия и САЩ и напоследък “чалга”, основана главно на цигански, турски и гръцки напеви и съпровод. Истинското музикално наследство на българите обаче тъне в забрава и постепенно изчезва. От това губят не само българите, от това губи Европа и света, защото културното разнообразие се унищожава.
  • 6 Гост

    0 0 Отговор
    Оле, бе! Снимайте Мария Бакалова, как се мъчи на караокето, в някое заведение, докато се весели с компания. Ще й присъдят наградата на евровизия, одма.
  • 7 ДОКО

    0 0 Отговор
    АМИ ДАЛДИСАЙ В БОКОВИТЕ ЧЕКМЕДЖЕТА..