31 Март, 2021 09:46 2 557 5

Създателят на „Игра на тронове“ подписа важен договор с HBO

  • игра на тронове-
  • джордж р. р. мартин-
  • hbo-
  • договор

Смята се, че Джордж Р. Р. Мартин ще работи по спинофи на "Игра на тронове"

Създателят на „Игра на тронове“ подписа важен договор с HBO - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Писателят Джордж Р. Р. Мартин - "бащата" на вселената от добре познатата ТВ фентъзи поредица „Игра на тронове“, е подписал 5-годишен договор с HBO за създаване на "ново съдържание" за телевизията и стрийминг платформата ѝ HBO Макс, предаде Франс прес.

Сделката поражда надежда сред феновете на хитовия сериал за нови приключения с герои и дракони в света на Вестерос.

Джордж Р. Р. Мартин, чиято поредица "Песен за огън и лед" вдъхнови "Игра на тронове", вече работи над сериал, озаглавен "Къщата на дракона", събитията в който предшестват хронологично хитовия сериал.

Очаква се новата поредица, събитията в която се развиват 300 години преди "Игра на тронове", да бъде излъчена от телевизия HBO през 2022 година.

Компания "УорнърМедиа", чиято собственост е HBO, потвърди в изявление, че с Джордж Р. Р. Мартин е подписан 5-годишен договор, който предвижда създаването на ново съдържание за телевизията и стрийминг платформата ѝ.

Фентъзи сагата "Игра на тронове" пожъна небивал успех по света и се увенча с 59 награди Еми в продължение на осемте си сезона, така че "производните" поредици изглеждат неизбежни.

Според "Холивуд рипортър" договорът за десетки милиони долари може да включва поредица за кралицата-воин Нимерия, властвала хилядолетие преди "Игра на тронове", или сериал за Квартала на бълхите - лабиринт от тесни улички в Кралски чертог.

По-рано през годината се появиха съобщения, че се работи над телевизионна поредица, вдъхновена от "Сказания за Дънк и Ег" на Мартин.

От "УорнърМедиа" съобщават, че извън вселената на "Игра на тронове" Джордж Р. Р. Мартин ще бъде изпълнителен продуцент на други два проекта на HBO, адаптирани по фентъзи романите "Кой се бои от смъртта" ("Who Fears Death") на Неди Окорафор и "Roadmarks" на Роджър Зелазни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Си ган

    2 10 Отговор
    Новият сезон на Walking Dead е като мандата на Радев, скучен и безсмислен...
  • 2 нашия

    3 1 Отговор
    чакаме с нетърпение сериала му ИГРА НА БИДЕТА-ИЛИ ТОАЛЕТНИТЕ ЧИНИИ СА КЪТ...чух че ще е мега продукция
  • 3 нашия

    1 5 Отговор
    много харесвам Азис да слушам и Тони Стораро Марко и Снежина също харесвам

    Коментиран от #4

  • 4 нашия

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "нашия":

    и да крадеш никове обичаш ..явно...то е следсвие от гледането на токива филми като на тлъстия на снимката

    Коментиран от #5

  • 5 въйй.....

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "нашия":

    Тлъстия е отгледан в мазе и са го хранили с изгнили картофи и суроватка.За това пише извратени романи.