Last news in Fakti

3 Юли, 2021 15:16 1 602 0

Европейска нощ на музеите у нас

  • нощ на музеите-
  • музей-
  • галерия-
  • европа

Страната ни се включва за 17 път в инициативата

Европейска нощ на музеите у нас - 1
Снимка: БГНЕС

42 музея, художествени галерии и техните филиали от 21 области в страната ще се включат в 17-то издание на Европейската нощ на музеите, предава БНР.

Инициативата датира от 2005-та година във Франция и бързо придобива широка популярност в цяла Европа.

Регионалният исторически музей-София ще участва в Европейската нощ на музеите за седми пореден път с вход свободен за хората, съобщи Ерина Кръстева:

"Включваме се с плътна програма. Основната ни експозиция и временните изложби на площад "Бански" ще работят от 14 до 23 часа. А паралелно с това имаме доста филиали, които са към Регионалния исторически музей на София, и те също се включват - гробницата на княз Александър Батенберг, археологическото ниво на базиликата "Св. София", комплексът "Антична Сердика", Триъгълната кула на Сердика, така че на всички тези места имаме различни събития с различна програма."


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА