Last news in Fakti

4 Февруари, 2022 21:56 979 1

КУЛТУРАМА с първо събитие за годината

Оперната певица Ина Кънчева и пианистът Емануил Иванов с концерт в СГХГ

Два концерта на сопраното Ина Кънчева и пианиста Емануил Иванов с романтичното име „Песента на спомените“ ще се проведат на 9 и 11 февруари в Софийска градска художествена галерия. Те се провеждат като част от активностите на Национална стипендия „С усилия към звездите“ и се поставят в рамките на четвъртото издание на фестивал КУЛТУРАМА.

Първият общ концерт на Ина Кънчева и Емануил Иванов се състоя през ноември 2021 г. в Париж, в рамките на арт фестивала „Един уикенд на изток“ (Un weekend à l’est) с изцяло български репертоар. Той отново беше част от активностите на Национална стипендия „С усилия към звездите“, чийто стипендиант в област „Музика“ е младият и талантлив пианист.

Програмата на „Песента на спомените“ е нова за Ина Кънчева и Емануил Иванов. Двамата изпълнители неслучайно избират да поставят концертите си в контекста на изложбата „Салонът на природата“ в СГХГ, представяща съчетание между поетично-философски и живописни творби. Романтичният репертоар на „Песента на спомените“ включва творби от К. Дебюси, Н. Медтнер и Дж. Мартучи, в които природата е изключително силно представена и изпълнена с метафори и алегории, свързани с човешката душа и нейните емоции. В голямата зала на софийската градска галерия гостите на концертите ще имат възможност да се насладят на пълната синергия между музика, поезия и изобразително изкуство.

Концертите са подкрепени от EY – Ernst & Young Bulgaria, които тази година празнуват 30-годишнина от стъпването си на български пазар. EY е международна компания, лидер в сферата финансовите консултации и сделки, одита и данъците.

„Ernst & Young Bulgaria са едни от най-важните ни партньори още от самото създаване на фондация „Културни перспективи“. Изключително сме им благодарни за подкрепата и дългогодишното приятелство, чрез което сме научили много за това, как да структурираме и фокусираме нашите дейности. Нашето сътрудничество е отличен пример за синергия между бизнеса и изкуството, който доведе фондацията до качествен скок и 10-годишно устойчиво развитие“, споделя Ина Кънчева, артистичен директор на фондация „Културни перспективи“.

„Песента на спомените“ са първите две събития от богатия календар на тазгодишното издание на фестивал КУЛТУРАМА. Програмата на фестивала ще срещне публиката с множество български и международни артисти от всички сфери на културата и изкуствата. Музикални събития, танцови пърформанси, литературни срещи с млади и утвърдени таланти очакват жителите и гостите на столицата през 2022 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.