Last news in Fakti

28 Май, 2013 12:48 1 087 0

Месецът на фотографията събира проекти с послание

  • месец на фотографията-
  • проекти-
  • галерии-
  • музеи-
  • автори

От днес през целия юни София ще бъде място за срещи на майстори на обектива, свързани с различни култури, традиции, поколения и артистични амбиции. Това ще се случи благодарение на четвъртото издание на Месеца на фотографията, което се открива в 13.30 ч. в Арт Център „Фотосинтезис“ на бул. „Васил Левски“ 57.

Събитието се организира от Национално сдружение Фотографска академия „Янка Кюркчиева” и за втора поредна година е подкрепено от Уникредит Булбанк. Подкрепа оказват още Италианският културен институт, Полският институт и Унгарският институт.

Наред с имената на утвърдени автори ще бъдат представени множество талантливи студенти, завършващи специалност „Фотография” в български и чуждестранни университети. Освен традиционна аналогова фотография и съвременни цифрови техники, в програмата са включени и творби, в които фотографията търси среща с другите изкуства (живопис, поезия, кино и т.н.). Вниманието на публиката ще бъде насочено и към вещината и страстта в работата на някои колекционери на фотография.

Критерии при подбора на изложбите са били художествените качества, оригиналността на идеите и силата на посланието на предложените проекти, твърдят организаторите на събитието.

През изминалите години в различни галерии, музеи и експериментални пространства бяха показани хиляди фотографии, видени от десетки хиляди посетители. Но по-важен от цифрите е фактът, че съществуването на фестивала предизвиква промяна в разбирането за фотографията. Тя все повече и повече се приема за медия, способна да привлече вниманието на широка публика, а артистите търсят нови пътища за комуникация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА