25 Май, 2022 13:45 2 295 4

Текстописецът на "Тангра": Разказвах истории, днес музиката разказва вицове

  • александър петров-
  • поет-
  • текстописец-
  • тангра-
  • слово

Александър Петров споделя, че за текстовете си черпи вдъхновение от живота

Текстописецът на "Тангра": Разказвах истории, днес музиката разказва вицове - 1
Снимка: БНР

"И ний сме дали нещо на света и на вси славяни книга да четат". Достатъчно горди ли сме от подвига на Светите братя и учениците им?

"Толкова сме свикнали със словото, че не го оценяваме какво богатство е. Може би словото е най-висшето нещо, което ни отличава от приматите, точно затова трябва да го ценим, развиваме и усъвършенстваме – да се стремим да го запазим чисто и по някакъв начин безкомпромисно да се грижим за тази ценност", сподели поетът Александър Петров в предаването "Денят ON AIR".

За него словото е онова, което ни свързва: "Словото е преди всичко начин на комуникация – да разкажеш история, да изразиш чувство, да направиш цялата си аудитория малко-повъзвишена и по-мислеща".

"Рано си дадох сметка, че чрез музиката и думите, вплетени в нея, мога да разказвам истории. Още в самото начало, първите песни с група "Тангра", се стремях да разказвам истории и за съжаление, днешната музика повече набляга на идеята да разказваме вицове. Вицът е нещо нетрайно... Това е едно изкуство, което трябва да ни забавлява, но и усъвършенства. Не е нужно да давам примери с Боб Дилън и The Beatles, които промениха света", изтъкна поетът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Александър Петров е автор на текстовете на много поп и рок хитове, сред които "Любовта, без която не можем, "Богатство" и "Нашият град" на група "Тангра". За текстовете си черпи вдъхновение от живота.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някога някога

    17 2 Отговор
    толкова някога имахме и рок музика и поп музика със смислени текстове а сега имаме азис и софка с допълнение с яката дупара
  • 2 Волф

    9 1 Отговор
    Александър Петров е ети пича! Велик човек!
  • 3 Роко

    4 1 Отговор
    Дон Кихот, Амурчето, Гъа на слона, Безсъние ...

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.