Last news in Fakti

6 Юли, 2022 09:42 2 383 2

Димитър Коцев - Шошо и Яна Борисова в среща-беседа с публиката

  • среща-беседа-
  • димитър коцев-шошо-
  • яна борисова-
  • славянска беседа

На 7 юли в "Славянска беседа" ще се състои 17-то събитие от поредицата срещи с артисти/интелектуалци

Район "Средец" продължава с поредицата от отворени срещи-беседи между артисти/интелектуалци и публиката, в които ще имаме възможността да разговаряме помежду си открито, свободно и приятелски, да обменим идеи, енергия и "ноу-хау" за изкуството, живота, света и каквото още искаме, и можем да си позволим, или накратко казано - за всичко.
На 07.07.22 г. (четвъртък), от 19:00 ч., в НЧ "Славянска беседа - 1880), ще се състои седемнадесетото събитие от поредицата.
Наши гости ще бъдат Димитър Коцев - Шошо и Яна Борисова, съобщават организаторите.

Водещ на беседата ще бъде Емил Стефанов, а входът е свободен.

Събитието се осъществява с любезното съдействие на НЧ „Славянска беседа 1880“ и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 г.

Димитър Коцев-Шошо е писател, преводач, продуцент, сценарист и режисьор. Носител на наградата за дебют Националния фестивал на киното във Варна през 1995 за късометражния “Отражение”. Продуцент, сценарист и режисьор на пълнометражните филми “Лора от сутрин до вечер” и “Маймуна” (Награда на публиката, София Филм Фест 2016), както и на редица телевизионни сериали, сред които “Четвърта власт” (Награди за Най-добър сценарий и Най-добър сериал на Филмовата академия). Автор на романите “Лора от сутрин до вечер” и “Скарида”.

Яна Борисова е писател, драматург и сценарист. Най-известните ѝ драматургични текстове са "Малка пиеса за детска стая", "Приятнострашно", "Хората от Оз" и "За теб", които се играят вече повече от десет години.
Многократен носител на наградите "Икар" и "Аскеер", Наградата на независимата критика, Наградата за камерна пиеса, наградата "Златно перо", наградата "Нова европейска драма" и др.
Номинирана е за редица европейски отличия за драматургия и литература и участва в най-значимите театрални фестивали в Европа.
Към дългия списък с нейни произведения са и "Морето след теб", "Господин нощ", "Интервюто", "Тихи невидими хора". "За Любовта и всичко останало", както и поредица сценични произведения за деца.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    5 0 Отговор
    Малееее..... Артисти - интелекуалци...!!!??? С портфолио , което и родата им не иска да види !!! Артистите в България правят порно , но без порното !!! Та , никой не знае , какво точно правят !!!??? Но го правят интелектуално !!!
  • 2 Абе

    3 0 Отговор
    Кои са пък тези ентелектуалци