Last news in Fakti

23 Февруари, 2024 09:32 1 067 5

Яна Борисова: "Цветана Манева е герой, национален герой"

  • яна борисова-
  • цветана манева-
  • спектакъл-
  • юбилей-
  • младежки театър

Вижте още какво каза писателката и драматург Яна Борисова по повод 80-годишния юбилей на легендарната актриса Цветана Манева

Яна Борисова: "Цветана Манева е герой, национален герой" - 1
Снимкa: БГНЕС

Младежкият театър в София отбеляза 80-годишния юбилей на легендарната актриса Цветана Манева със специален спектакъл снощи.

Поколения актьори се събраха, за да празнуват Цветана Манева, като представиха един различен рецитал, посветен на любовта под режисурата на Димитър Коцев и текстове на Яна Борисова.

"Цветана Манева е герой, национален герой. И аз много се радвам, че благодарение на тази нейна годишнина някак си ще преформулираме смисъла на това да бъдеш национален герой. Те не са само в минала епоха, те са и в съвремието и нашата нация много има нужда от герои - хора, на които всички да се възхищават, на които да вярват“, каза пред bTV писателката и драматург Яна Борисова.

Спектакълът е и единственият, в който актрисата все още играе и обикаля сцените у нас и в чужбина.

На специална церемония в Гербовата зала по случай 80-атата си годиншниа обичаната Цветана Манева, изиграла над 115 роли в киното, театъра и на малкия екран, получи почетния знак на президента Румен Радев.

Втората част от честванията за юбилея ѝ ще бъде на 27 май в Пловдив на сцената на Античния театър, където и самата тя ще излезе заедно с колегите си, за да изпълнят класически и съвременни текстове под съпровода на театрална музика.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз съм веган

    0 7 Отговор
    Кой е този грозен човек на снимката с нея?
  • 2 123

    2 2 Отговор
    По- спокойно, а. Артистите са два типа: които стават, и които не стават. Първите стават народни, вторите заслужили. Цветана е от втория тип. Първите вече ги няма. Останаха само мишките.
  • 3 зрител

    3 4 Отговор
    прекрасно се въплъщаваше в ролите на комунисти, партизани и т.н.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.