31 Март, 2023 09:38 977 0

Театралният пърформанс “за любовта…“ на Яна Борисова събира Цветана Манева и други любими актьори на една сцена

  • за любовта-
  • пърформанс-
  • яна борисова-
  • цветана манева-
  • алегра

Яна Борисова с награда ИКАР 2023 за съвременна драматургия

Носителката на четири награди ИКАР за съвременна драматургия, включително на ИКАР 2023 за пиесата „Място, наречено Другаде“ - Яна Борисова, съвместно с Арт театър Берлин и Контраплан, представя новия си театрален пърформанс „за любовта…“ тази пролет в няколко града в България. Представленията ще бъдат в Пловдив, София, Варна, а през лятото и в други градове на страната.

Театралният пърформанс “за любовта…“ на Яна Борисова събира Цветана Манева и други любими актьори на една сцена

„за любовта…“ е уникално театрално-музикално преживяване, което ще събира на една сцена различни актьори с различни интерпретации на познати и чисто нови текстове на един и същ автор. Всяко представление е абсолютно уникално и вълнуващонепознато. И всеки път е… за първи път.

Спектакълът „за любовта…“ е диалог между музиката и думите. На сцената се преплитат текстовете на Яна Борисова, в изпълнение на известни актьори, сред които Цветана Манева, Александра Сърчаджиева, Александър Сано, Калин Врачански, Дарин Ангелов, Петър Антонов, Филип Буков, Радена Вълканова, Боряна Братоева и други гост актьори, и театралната музика на маестро Милен Кукошаров – композиторът, с когото авторката работи през последните години.

Театралният пърформанс “за любовта…“ на Яна Борисова събира Цветана Манева и други любими актьори на една сцена

„Каня актьори, които много харесвам и обичам. Това са изключително талантливи артисти, които, освен че ме респектират, ме вдъхновяват и вълнуват, а това не е лесна работа. В този спектакъл всички те са мои герои от различни пиеси, писани по различно време, по различна причина и в различен контекст. Така авторът за успява да събере своите герои на едно място за да ги изслуша. Това ми се стори прелестна идея“, споделя Яна Борисова.

Спектакълът „ за любовта…“ е една нежна, смешна и покъртителна изповед на няколко души, които ежедневно се борят за правото си на любов и с ужаса от самотата.

Възползвайки се от дадената им възможност да говорят свободно за чувствата си, героите успяват в рамките на час и половина да ни въведат в налудния си, объркан и хаотичен любовен живот и разсъжденията си за него. Основни теми и опорни точки на тези откровения са: правото на щастие, човешките дефекти, зависимостите, срамът и най-вече любовта и последствията от нея.

***

„за любовта…“ на 8 април в Пловдив, Plovdiv Event Centre с участието на Цветана Манева, Юлиан Вергов, Петър Антонов, Дарин Ангелов, Боряна Братоева, Александра Сърчаджиева, Радена Вълканова, Александър Евгениев и Тодор Дърлянова.

„за любовта… и Нощните рицари“ на 24 април в Sofia Live Club с участието на Цветана Манева, Александър Сано Петър Антонов, Дарин Ангелов, Яна Борисова и

Нощните рицари: Александър Евгениев, Кирил Недков, Георги Богданов, Спартак Панталеев, Кристиян Негалов, Петър Петров, Владислав Стоименов.

Нощните рицари. Те са пазители на нощта – времето, когато всичко забранено е позволено и всичко неизказано може да се изрече. Това са гласове, които разцепват мрака и говорят за любов. Брутално, откровено, без цензура и без задръжки.

Театралният пърформанс “за любовта…“ на Яна Борисова събира Цветана Манева и други любими актьори на една сцена

„за любовта…“ на 29 май в Sofia Live Club с участието на Цветана Манева, Александра Сърчаджиева, Александър Сано, Дарин Ангелов, Петър Антонов, Филип Буков, Радена Вълканова, Боряна Братоева, Александър Евгениев и със специалното участие на Николаос Цитиридис.

„за любовта…“ на 02 юни във Варна в рамките на театралния фестивал „Варненско лято“, с участието на Цветана Манева, Дарин Ангелов и Петър Антонов.

Билети в мрежата на Eventim.

Повече информация може да откриете в страниците на Яна Борисова във Facebook и Instagram.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА