3 Август, 2022 19:40 4 883 3

„Убийствен влак“ е неочакван кино спектакъл за сетивата (ТРЕЙЛЪР)

  • убийствен влак-
  • кино

Едва ли е изненада, че заглавието е адаптация по книга

„Убийствен влак“ е неочакван кино спектакъл за сетивата (ТРЕЙЛЪР) - 1
Снимка: Alexandra Film

Слава на писателите на книжна литература, чиито творби се превръщат в спасението на Холивуд за най-новите касови екранизации. „Убийствен влак“ е поредното доказателство, че киното има отчайваща нужда от сценаристи, защото това е един от малкото филми напоследък, които не просто стават за гледане, но дори си струват препоръката.

Романът на Котаро Исака е истински хит още при появата си през 2010 г. Японският черен комедиен трилър разказва историята на петима наемни убийци, които се озовават на борда на един от влаковете-стрела, за да изпълнят съответните си задачи. Проблемът обаче е, че пътищата им се преплитат и от това настава истинска касапница.

Дейвид Лейч е отговорен за успешното преминаване на романа от хартията върху големия екран. Почеркът му си личи особено ясно с оглед факта, че има пръст в създаването на „Джон Уик“, „Дедпул“, „Атомна блондинка“ и „Хобс и Шоу“. Режисьорът изглежда е огромен почитател на филмите с възрастови ограничения, защото почти не се старае да се хареса на подрастващите, за да задоволи нуждата от насилие на екрана за възрастните. Ако трябваше да го оценявам в училище, щях спокойно да му пиша 5 1/2, за да го накарам следващият път да се постарае още малко, ако иска да реализира пълния си потенциал.

„Убийствен влак“ е неочакван кино спектакъл за сетивата (ТРЕЙЛЪР)
Снимка: Alexandra Film

Сред каста личат имената на едно истинско съзвездие от актьори. Там са Брад Пит, Джой Кинг, Аарън Тейлър-Джонсън, Брайън Тирел Хенри, Хироюки Санада, Майкъл Шанън и Сандра Бълок. Имаме и още няколко колоритни имена, които няма да ви разкривам, защото се включват с камео участие, което е от значение за комедийния аспект на филма.

Всяко едно от главните действащи лица си върши работата отлично, но забележката ми към представянето им е по-скоро насочена към продуцентската намеса, защото си личи, че на моменти им е наложено да придадат определени качества на героите си. Щипка свобода за импровизация тук можеше да свърши чудеса.

Един от големите минуси на „Убийствен влак“ са вербалните шеги. Филмовата индустрия вече е натоварена с толкова много политика, че дори създателите на изкуство трябва да мерят всяка своя приказка, за да не засегне една или друга група от шумни в медийното пространство хора. Хубавото е поне, че Лейч не е позволил да се подхлъзне по пропагандата на тема раси и сексуална ориентация, така че решението му да бъде малко по-деликатен с думите се оказва правилно.

Филмът иначе е един неочакван кино спектакъл, в който си има всичко необходимо, за да зарадва изтормозения напоследък зрител. Приятно е понякога да чуеш една любопитна история с помощта на всички аудио-визуални предимства типични само за киното. Оценката ми за „Убийствен влак“ е 8/10, като поощрявам желанието на артистите да пробият в една толкова тежко вкостенена среда.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мюмюн (Майкал)

    2 2 Отговор
    Туй муви ша е харабия-от трейлъра са скиваха топалки, стрилба, лафуве-ша е добре да са гледа. Верно чи маааалко мяза на виликия джоун уик, ама каде каде киануту ги трепе кат боболечки по добре. Баба Яга няма кой да я победи.
  • 2 ЕвроЗона

    2 2 Отговор
    Филма е слаб опит за подобие на Тарантино! Не си заслужава!
  • 3 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    1 0 Отговор
    Като видях какво филми е правил си представям какво , блуткаванещо е излязло . И не понасям Уилям Брадли Пит , по точно муцуната която има.