Last news in Fakti

11 Август, 2022 19:40 6 565 49

Първият холивудски проект на Мария Бакалова след „Борат 2“ е пълна катастрофа (ТРЕЙЛЪР)

  • убийствена игра-
  • кино-
  • мария бакалова

Филмът е ужасен по всички възможни показатели

Първият холивудски проект на Мария Бакалова след „Борат 2“ е пълна катастрофа (ТРЕЙЛЪР) - 1
Снимка: Alexandra Film

Мария Бакалова взе участие в поредния си ужасно глупав филм. „Убийствена игра“ е първият ѝ холивудски проект след номинацията за Оскар в „Борат 2“, но резултатът е толкова лош, че накрая ми идваше аз да стана убиеца, да грабна ключодържателя си и да стана автор на първото масово клане по родните киносалони.

За да ви вкарам в контекста, ще издам, че става въпрос за поредния хорър флик в тийнейджъри, които остават изолирани в богаташко имение по време на буря. За да убият времето решават да играят на игра, наречена „Bodies Bodies Bodies“, както е и оригиналното заглавие на филма. Концепцията е простичка. На случаен принцип един от участниците е нарочен да бъде убиец и докато всички лампи са изгасени той или тя трябва да „убие“ някого, докосвайки го. След това останалите трябва да отгатнат кой е убиецът, като се елиминират един по един, докато не открият извършителя или не останат само двама, което означава, че „убиецът“ е победител.

Да, в реалния живот това може и да е доста забавно, но дали идеята си струва цял филм? Категорично - не! Същото беше мнението ми и за „Escape Room“, а там взеха, че направиха и продължение, напук на всеобщото мнение, че реализацията е умопомрачително глупава.

Първият холивудски проект на Мария Бакалова след „Борат 2“ е пълна катастрофа (ТРЕЙЛЪР)
Снимка: Alexandra Film

„Убийствена игра“ не пада много по-далеч от споменатия си предшественик, но с тази разлика, че в жанровата характеристика е включена и комедията. Убийте ме, но през всичките 95 минути не ми стана смешно нито веднъж. Емоцията, която изпитвах, бе яд, че Мария Бакалова пропилява по такъв начин шанса си, за да пробие на най-голямата сцена.

Държа да отбележа, че аз съм от големите ѝ почитатели, защото не всеки ден се случва българка да се радва на подобна международна слава, благодарение на безспорния си талант. В този филм тя успява да го демонстрира на моменти, но сюжетът е толкова блудкав, че е невъзможно тя да го спаси, дори на нейно място да бе Мерил Стрийп.

Халина Рейн е решила да поеме режисьорския пулт и смело мога да я посъветвам, че не бива повече никога да се занимава с нещо подобно. Да си се придържа към актьорската игра и да остави шефското кресло на онези, които наистина знаят какво правят.

В сценария виждаме още две дебютантки - Сара ДеЛапе и Кристен Рупениан. Мнението ми за тях е същото. Момичета, идеите ви са толкова плитки, че с два полъха на сешоара няма да остане и помен от тях. Изключително пошли персонажи и банална концепция. През цялото време имах чувството, че гледам филм на някоя разглезена пуберка с богати разведени родители, които имат изкривена представа за писателския талант на отрочето си. В случая явно става въпрос за поне две такива.

Не искам дори да коментирам сценичните партньорки на Бакалова, защото нито една от тях не си струва вниманието. Там някъде са Пийт Дейвидсън и Лий Пейс, като единствено последния опазва до известна степен реномето си. Дейвидсън пък продължавам да недоумявам кой по дяволите го е нарочил за актьор. В стендъп комедиите може и да му се получава, но в киното е просто един пубер, който е известен с това, че за кратко топлеше междукрачието на Ким Кардашиан.

„Убийствена игра“ събира в себе си почти всичко, което човек би могъл да мрази в американската култура. Наркотици, алкохол, космати подмишници, неконвенционален секс, социални мрежи и още куп глупости, които могат да бъдат творчески инструмент в ръцете на гения, но в тези на инфантла са обикновени стъклени топчета, които да си напъха в носа и да се задуши.

Искам да дам един съвет на Бакалова. Мария, чети си сценариите, които агентът ти изпраща. Не приемай всяко предложение за работа, което получиш. Киното е изкуство и всеки, който го практикува, трябва да бъде творец. Имаш таланта, имаш визията, имаш възможността. Използвай ги разумно, защото славата е кучка, която е готова да ти обърне гръб при първата възможност.

Слагам край на тирадата срещу „Убийствена игра“, като му дават 4/10 по две причини - Мария Бакалова и финалния обрат. Те закърпиха положението, но до толкова, че филмът да не е най-лошият, който някога съм гледал, а да е просто едни гърди напред.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Не нормален

    59 2 Отговор
    Да си истинска актриса не е ,като да си показваш мензиса.

    Коментиран от #6

  • 3 Що ли?

    45 4 Отговор
    Щото е лигла,некадърна ,напомпана секс кукла.

    Коментиран от #7

  • 4 Адам Хилтън

    49 4 Отговор
    Е поне този път честно го казахте. Ама ей сега по телевизията някак ще го извъртят че бил "хубав", и трябва да се "гордеем" с нея.
  • 5 Ром Бакарди

    33 4 Отговор
    Чакайти ва...кат участвува вав третата сериа на Пазителити на галактиката, дет ша узвучава нещу си там, ша придобие ощи повичи популярност. Ша завалят придложения за уондър уоман-3, жината-кутумбас-2, жината зад щанда-2 и тай нататък. Ша спичели Оскара, туй е изван самнение.

    Коментиран от #13

  • 6 Тизе

    4 32 Отговор

    До коментар #2 от "Не нормален":

    Колко си истинска актриса ? Дай да те гледаме ! Завистливите злобари толкова могат !
  • 7 Тизе

    19 17 Отговор

    До коментар #3 от "Що ли?":

    И толкова не си ! За секс не стаеш , поради грозота ! За кукла - само надуваема !
  • 8 Сега е модерно да се нарича...

    33 2 Отговор
    ..,,политически проект"...,,холивудски проект"...,нам къф си...,,проект"...!
    Да ви имам и тъпите ,,проекти",да ва е...ва в ,,проектантите"..,да ва е...ва...!
  • 9 Сам Шепърд

    29 4 Отговор
    На тази българска никаквица ще и дадат наградата ,,Червената малинка,, За най тъп пФилм,понеже и тя е ...ъпа!Изкупи Фон дьо тена от Вентура булевард и пак е едно българско НИЩО ! Нема го Боко с паритеееее.....!
  • 10 Красимир Петров

    33 1 Отговор
    Филмът е пълна скръб
  • 11 Че кой е

    32 3 Отговор
    казал, че е талантлива врътна един б–––джоб и всичко приключи до там с "таланта"
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Блакбери

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ром Бакарди":

    шъ спичели червената малинка,нали знаеш къде я е скрила?!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Фрапантно луд

    20 0 Отговор

    До коментар #14 от "Мандръсач":

    Абе ти случайно да не си влюбен в Бакалова?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 И защо хейтите???

    12 28 Отговор
    Някой може ли да обясни по каква причина точно хейтите Мария Бакалова? Много ми е интересно да разбера! Тя работи и се бори сама в чужда страна, в Холивуд, и винаги говори за България в интервютата си. И да, истинска актриса е, не си мислете че не е!!! А да сте чували, че тя се бори да популяризира българските артисти в Холивуд и всички славянски артисти също така?!! Това е нейна кауза No 1, това И това да има повече български и славянски персонажи в холивудски и западни филми!!! Защо не четете нейни интервюта, имате си и Google преводач?!!

    Коментиран от #19, #20, #25, #39

  • 18 "Изключително пошли персонажи"

    4 24 Отговор
    Ами точно това е целта на филма - зрителят да намрази персонажите, а не да ги хареса, защото филмът осмива и осъжда вманиачаването на съвременните млади хора по социалните мрежи и Интернет!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 жалка малка прoстакелa

    20 6 Отговор
    селянчето от бургашко разглоби креватите в еврейски холивуд ама няма да го огрее за нещо повече от момиченце на пoвикване и второстепенна актриса в треторазрядни бълвoчи
  • 22 Сандо

    22 1 Отговор
    Абе не ви ли е писнало от холивудските идиотщини?Защо си причинявате това затъпяване?
  • 23 шефа

    20 4 Отговор
    Явно филма е по глупав и от нея.Горкото момиче,дали ще осъзнае колко е зле.
  • 24 Да си чувал за Джина Дейвис и Хю Грант?

    6 21 Отговор
    Да си чувал за Джина Дейвис и Хю Грант? Талантливи и успели актьори в Холивуд и супер звезди, те са част от A list, и точно с тях Мария Бакалова ще играе в последните си 2 филма!!! Току-що го съобщиха от "Deadline"!!!!!

    Коментиран от #49

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Поставили

    8 19 Отговор
    сте ми минуси само защото написах, че Мария Бакалова ще се снима в един филм с Джина Дейвис и с Хю Грант?!! Сериозно?!! Мария просто доказа, че е направила правилен избор, като е напуснала България! Желая й още успехи!!!

    Коментиран от #27

  • 27 Поставили сме

    18 4 Отговор

    До коментар #26 от "Поставили":

    минусите заради смехотворните Ви критерии за талант и величие! Някоя си щяла да играе в един и същи филм с Хю Грант, представете си! А дали редом с М. Брандо примерно във всичките му филми са играли само гении? Вас ако питат - ми да, и за всеки един от въпросните са писали статии през ден в тогавашната преса, дори и издания, които не са били ориентирани към киното?!?
    Пък Мичон с бак...алските ú сметки за величие - като е напуснала България - хич и да се не връща, а и Вие си стойте там при нея! Тук и на двама ви липсата няма да се усети.

    Коментиран от #28, #29, #31, #33

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ами това да играеш

    4 17 Отговор

    До коментар #27 от "Поставили сме":

    в един филм с Хю Грант и с Джина си е голяма работа!!! Това, че ти не го разбираш, е отделен въпрос!!!

    Коментиран от #32

  • 30 Тра-ла-ла

    14 2 Отговор
    По-тъп от първия??? Не мога да повярвам! Не е възможно!
  • 31 Ти си смехотворен

    6 17 Отговор

    До коментар #27 от "Поставили сме":

    Критериите за талант са много, един от тях е да те номинират за Оскар, Златен глобус, БАФТА, SAG Awards и Critics choice още с дебюта ти! Друг критерий е да се снимаш във филм с A listers, защото това означава че си спечелил кастинг, на който са се явили хиляди актриси! Друг критерий за талант: на кандидат студентският изпит за ВИТИЗ ( на който приемат едва 10 момичета от цяла България) да получиш най-високата оценка - нещо, което Мария Бакалова е постигнала. Но разбира се най-безспорният критерий е качеството на актьорската игра, което показваш и което Мария показа в Борат, всяка една реплика, особено на български, всяко едно движение, интонация, екранно присъствие, цялостният персонаж, взаимодействието със Саша Барон Коен, взаимодействието с Руди Джулиани - това е нещо уникално! И ако не беше движението в САЩ в защита на азиатците и ах, колко малтретирани са те в САЩ, истински жертви на жестоките американци, щеше тя да получи Оскара, вместо корейската актриса!!!!!

    Коментиран от #34, #43

  • 32 Ами това, че не разбираш

    11 1 Отговор

    До коментар #29 от "Ами това да играеш":

    намека от първия ми коментар, драги мой приятелю, изобщо НЕ е голяма работа... 😏

    Коментиран от #36

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Прочетох

    17 2 Отговор

    До коментар #31 от "Ти си смехотворен":

    само до там, че да те номинирали за "Оскар"... Известно е какви номинации за "Оскар" преобладават през последното десетилетие... Тъй че... колкото и да се пен... явиш - малко ще са тия, дето ще ти се вържат. Но като имаш време за губене, драги мой приятелю...
  • 35 Не съм

    9 2 Отговор

    До коментар #33 от "Ти кой си":

    мух... льо като тебе, това стига ли ти, драги мой приятелю?
  • 36 Аз разбирам много добре

    3 15 Отговор

    До коментар #32 от "Ами това, че не разбираш":

    и ти отговорих, но ми изтриха коментара. Ти обаче не разбра, че съм жена, а не мъж. Защо реши, че съм мъж, след като никъде не съм написала, и, да, знам защо - защото разбираш всичко по най- елементарния начин!

    Коментиран от #37

  • 37 Ооооооооооооо,

    5 1 Отговор

    До коментар #36 от "Аз разбирам много добре":

    не! То било му... хла, а не му... хльо😲...
  • 38 Гост

    15 1 Отговор
    Не съм изненадан.
  • 39 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "И защо хейтите???":

    Аз от едно време не харесвам онези, които системата лансираше на преден план, за да ми вменяват разни неща, които никой не искаше.
  • 40 Куентин Тарантино

    17 1 Отговор
    Мичето от Меден Рудник ще си остане известна само с ролята си в онази боза за Борат. И всеки опит за за нелеп PR е просто потвърждение за факта, че момичето толкова си може. Няма да видим новата Мерил Стрийп или Джоди Фостър.

    Коментиран от #44, #48

  • 41 Котки

    1 13 Отговор
    Звучи забавно, ще го гледам като излезе по торентите! Звучи като нещо тип "Писък", или "Хижа в гората".
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 До тук

    15 1 Отговор

    До коментар #31 от "Ти си смехотворен":

    сте по-скоро прав, но ето, пак доказвате, че Оскарите, а и не само те, се връчват по политически признаци. А не трябва да е така.
    Изобщо Холивуд пропада, превръщайки се в рупор на неолевичарството, което задушава Америка.
  • 44 Кей

    3 16 Отговор

    До коментар #40 от "Куентин Тарантино":

    Значи не е достатъчно да е пробила в Холивуд. Трябва да е поне Мерил Стрийп или Джоди Фостър, за да заслужи одобрението ви. Хора, питам се какво толкова сте постигнали в собствената си кариера, та поставяте такива високи изисквания към другите.
    Между другото, не харесвам Борат 1 и 2, но уважавам човек, който работи и се бори, без да забравя от къде е тръгнал.

    Коментиран от #45

  • 45 Вълнолом

    6 1 Отговор

    До коментар #44 от "Кей":

    Явно не виждате една "малка" разлика м/у въпросните хора и "пробилата в Холивуд" М.Б. - за тях, каквото и да са постигнали в собствения си живот, вероятно - с работа и борба, не ни навират рекламни статии през ден...
    Който схванал - схванал...

    Коментиран от #46

  • 46 Котки

    1 10 Отговор

    До коментар #45 от "Вълнолом":

    Честно, не виждам какъв ти е проблема. Естествено, че пресата ще ти "навира" нови актьори и филмови заглавия в лицето, студията си плащат. Защо мислиш са всичките интервюта и безсмислени детайли около живота на разни филмови звезди, всичко е с цел реклама и афиширане на продукта, в случая - филмите. Не е само Бакалова, има статии за всевъзможни холивудски актьори. Само се разрови из сайта и ще видиш. Ти забелязваш само Бакалова, заради някаква не много рационална омраза която изпитваш към нея. Освен това, ако трябва да съм честен аплодирам Бакалова заради естествения начин по който изглежда. В частност липсата на грозни надути със силикон устни и ненки, които някой идиот реши, че трябва да са задължителни за всяка известна Българка.

    Коментиран от #47

  • 47 Вълнолом

    6 1 Отговор

    До коментар #46 от "Котки":

    Ирационална омраза? Не бъркай презрението с омраза. А когато те карат да "преяждаш" информативно с "феномен" като въпросната... всичко, рано или късно, си идва на мястото.
    ПП. Ето, и днес не ни се размина с поредния "опус" тук за "великата" българска "актриса". А ти преброй статиите за всевъзможните холивудски актьори и ги сравни с истинския потоп, посветен на родния (заради такива като нея - макар и таз да е без джуки и силиконови "балкони" - ме е срам, че съм българин) "гений" М. Б.... и дано ти просветне...
  • 48 Еталон

    4 1 Отговор

    До коментар #40 от "Куентин Тарантино":

    Каква Фостър, каква Стрийп бре, светлик?!? Туй моме даже и на фона на Коканова, Паскалева и Мутафова бледнее, даже става невидимо, пък ти - Фостър, Стрийп...
  • 49 А не бе,

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Да си чувал за Джина Дейвис и Хю Грант?":

    не го знаем лигльото Хю Грант, дето Елизабет Хърли му би шута, щото една фея му извъртя ка..ал насред улицата. Що се отнася до клишето, кой колко и в какво е успял, това ще стане ясно в деня на страшния съд, както казва един приятел