Last news in Fakti

17 Август, 2022 10:08 3 535 5

С необичайни инциденти премина гостуването на Националната опера и балет с „Хиляда и една нощ” в Пловдив

  • национална опера-
  • балет-
  • хиляда и една нощ-
  • марта петкова-
  • пловдив-
  • античен театър-
  • инциденти

Представлението мина под знака на огромното напрежение, но във втората част все пак артистите се събраха и уважиха публиката си

С необичайни инциденти премина гостуването на Националната опера и балет с „Хиляда и една нощ” в Пловдив - 1
Снимкa: БГНЕС

Гостуването на Националната опера и балет с „Хиляда и една нощ” на Античния театър премина с необичайни инциденти. Още в началото на представлението трибуните утихнаха, защото уловиха тоталната липса на синхрон, а публиката гледаше мълчаливо без да аплодира артистите. Последва поредица от гафове с няколко счупени лъкове в сцената с Шахриар по време на лов, съобщава trafficnews.bg.

Ситуацията стана трагична, когато в края на първо действие Цецо Иванов (Шахриар) изпусна прима балерината Марта Петкова (Шехерезада) и всичко в представлението излезе извън контрол. Двамата доиграха сцената, но видимо не бяха в синхрон и това предизвика тотален хаос зад кулисите. Все пак първо действие бе доиграно. Началото на второто обаче отново стартира с фал. Първоначално музиката не тръгна, а след това зазвуча неправилен фрагмент. Това накара артистите да напуснат сцената и пред публиката застана художественият ръководител на балета на Националната опера Александър Александров.

„Станахте свидетели на технически проблем. Марта Петкова и Цецо Иванов се върнаха преди дни от Мариинския театър, където играха същия спектакъл. За щастие, са добре. Ще им дадем малка пауза да се съвземат. Имайте малко търпение, ще продължим”, обяви той, а публиката подкрепи артистите с аплодисменти.

Александров изрече и едно необичайно изречение, че публиката на Античния театър може би е станала свидетел на края на една славна кариера, без да уточнява, за коя от звездите става дума.

Представлението мина под знака на огромното напрежение, но във втората част все пак артистите се събраха и уважиха публиката си. Потопиха трибуните в красотата на балетното изкуство, а на финала Цецо Иванов коленичи пред Марта Петкова в знак на уважение и да се извини за професионалния гаф.

Зрителите се изправиха на крака и аплодираха трупата.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ром Бакарди

    1 5 Отговор
    Ко толкоз е станало-и те са хора. Важното е чи са доваршили спиктакъла, все пак са пруфесиуналисти. Не секи ден побликата можи да скива наживо как са изтарва балерина. Аз кат изтарва да претаршувам пуредния кунтейнер...да не би да е гулям прублем, а
  • 2 ЧУЙ ЧУЙ

    1 3 Отговор
    ..... в първа част положението стана трагично.....е ТА нали е „трагедия”....професионалисти...👍
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 aктьори

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Мъка":

    тези на сцена и в кино са актьори, артисти са всички занимаващи се с изкуство , но най-вече художници. Така е по-света, в нас е обратно
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.