Last news in Fakti

10 Септември, 2022 16:57 2 227 1

"Блондинка" за Мерилин Монро бе най-дълго аплодираният филм във Венеция (ВИДЕО)

  • блондинка-
  • брад пит-
  • венеция-
  • кинофестивал-
  • ана де армас-
  • аплодисменти-
  • овации

Премиерата на филма бе удостоена с 14-минутни овации

"Блондинка" за Мерилин Монро бе най-дълго аплодираният филм във Венеция (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Драмата за живота на Мерилин Монро „Блондинка“ (Blonde) беше удостоена с 14-минутни овации на Международния кинофестивал във Венеция, съобщи Variety. Досегашният рекорд тази година - 13 минути, принадлежеше на новия филм на Мартин Макдона "Баншитата от Инишърин" с Колин Фарел, припомня в. Сега.

Актрисата, влязла в главната роля - Ана де Армас, чието лице бе обляно от сълзи по време на прожекцията, се просълзи и по време на дългите аплодисменти. Редом с нея на премиерата дефилираха Брад Пит, чиято компания е продуцент на филма, режисьорът Андрю Доминик, актьорите Ейдриън Броуди (Артър Милър, съпруг номер три на Мерилин в лентата), Джулиан Никълсън и др. Знаменитостите създадоха суматоха на червения килим, особено Брад Пит, който носеше черна предпазна маска, докато си говореше с феновете, за да раздаде автографи и да позира за селфита. Появата на Пит за премиерата във Венеция беше донякъде изненадваща, тъй като той не присъства на пресконференцията за филма по-рано през деня. Броуди също проля няколко сълзи, а Пит изглеждаше доволен.

Публикация, споделена от 〝✵〞Iza geek (@herogeekie)

Поради избора на младата звезда от „Вади ножовете“ Ана де Армас за образа на холивудската икона, „Блондинка“ – екранизация по едноименния роман на Джойс Каръл Оутс, беше едно от най-трепетно очакваните заглавия на фестивала. След излизането на трейлъра мнозина критикуваха актрисата от кубински произход заради испанския ѝ акцент и заради това, че не могла да пресъздаде хрипкавия и задъхан глас на Мерилин. При това Де Армас беше признала, че е работила над акцента си повече от 10 месеца.

Официалното представителство на холивудската звезда Мерилин Монро защити актрисата Ана де Армас. В подкрепа на изпълнението на кубинката се изказа представителят на Marilyn Monroe Estate Марк Роузън, президент на Authentic Brands Group (ABG), която отговаря за наследството на Монро. „Мерилин е единствена по рода си холивудска и попкултурна икона, която излиза извън рамките на своето поколение и личната си история. Всяка актриса, която поема тази роля, знае, че носи голяма отговорност. Съдейки по трейлъра, Ана е отличен избор, защото е успяла да предаде чара, човечността и уязвимостта на Мерилин. Нямаме търпение да видим филма в неговата цялост!“, заяви той.

Световната премиера на биографичната драма „Блондинка“ ще се състои на 23 септември. От 28 септември филмът ще бъде глобално достъпен чрез стрийминг платформата Netflix.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 психо

    1 0 Отговор
    На прехвалена круша с голяма кошница не се ходи