Last news in Fakti

21 Ноември, 2022 11:09 1 984 7

Новата директорка на Музикалния театър: "Аз съм любител на предизвикателствата."

  • еделина кънева-
  • директорка-
  • музикален театър

"Имам най-сериозно намерение да се превърна от певица с различни (освен певческите) умения, в много добър директор.", заяви Еделина Кънева

"По цял ден съм в кабинета, срещам се с хората от различните звена, изучавам в подробности целия механизъм, който апропо никак не ми е чужд. Имам най-сериозно намерение да се превърна от певица с различни (освен певческите) умения, в много добър директор." Това каза Еделина Кънева пред БТА по повод резултатите от конкурса за директор на Държавния музикален и балетен център.

Популярната оперна и оперетна певица бе класирана на първо място в конкурса за директор на националния културен институт. На второ място е класиран тенорът Марио Николов, който, както и Кънева, е сред солистите на Музикалния театър.

В подписка, подкрепена от две трети от колектива на Музикалния театър, работещите в културния институт настояха министърът на културата да отмени резултатите от конкурса, в който досегашният директор Марияна Арсенова е класирана на трето място.

Г-жо Кънева, какво ви мотивира да участвате в конкурса за директор на Музикалния театър?

- Аз съм любител на предизвикателствата. В последните седем-осем години, освен че пея активно, попаднах в съвсем различна от театралната среда. Работих като преводач и музикален режисьор в "Александра аудио" и там се срещах с много артисти и певци.

Подготвях музикалния сценарий за Коледното матине, на което пеем всяка година по БНТ с Орлин Горанов. Пиша сценарии и програми за концертите ни и с Орлин Павлов. Превеждах песните на мюзикъла "Целуни ме, Кейт". Това някак ме окрили да си повярвам, че мога да се справя и с това предизвикателство.

Бихте ли откроили най-силните страни на вашата концепция?

- Смятам, че моята концепция е балансирана и посочва проблеми, като после посочвам и решения.

Разчитате ли на досегашния си опит в Музикалния театър?

- Та това е театърът, в който работя 28 години. Разбира се, че ще разчитам. Но аз, освен този опит, натрупах и много други опитности, както споменах в отговора на първия ви въпрос.

Аз съм от хората с "неспокойни сърца“. Главата ми е винаги пълна с някакви идеи и те напират да излязат и да бъдат осъществени.

Разчитате ли на подкрепата на колектива на театъра?

- Вече два дена влизам в театъра като директор и се срещам с колегите, които ме поздравяват и ми се усмихват. Аз съм една от тях и никога не бих направила нещо срещу техните интереси.

Има ли необходимост от промени в Музикалния театър?

- Промените са тези, които ни движат напред.

Какво от досегашната политика на театъра бихте запазили и продължили?

- На този въпрос мога да отговоря, след като поработя известно време. Със сигурност ще запазя, но и ще се стремя да надграждам, иначе тъпчем на едно място.

Бихте ли коментирала ситуацията в театъра в момента?

- По цял ден съм в кабинета, срещам се с хората от различните звена, изучавам в подробности целия механизъм, който движи изумителната машина, наречена театър, която апропо никак не ми е чужда. И имам най-сериозно намерение да се превърна от певица с различни (освен певческите) умения, в много добър директор.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Люси Дяковска

    1 0 Отговор
    Ужасяващо!
  • 2 Махмуд

    2 2 Отговор
    А с любовните ласки как е. Ако каже, че е любвеобилна отивам веднага при нея.
  • 3 Теодора Милева

    1 1 Отговор
    Леко е неприятна тази госпожа. Имаше я на един кадър зад президента след изборите. Била от комитета му. Това, че я правят директор, да не би да е за благодарност за подкрепата ѝ на изборите?
  • 4 Люси Дяковска

    1 1 Отговор
    Пя един път с мен ария от Прилепът! Беше съкратила най трудният епизод, но аз се наложих да го научи! Средна хубост като сопран!
  • 5 цербер

    1 0 Отговор
    Новата директорка на Музикалния театър: "Аз съм любителка на предизвикателствата.".
  • 6 Теодора Пиралкова

    1 1 Отговор
    Потресена съм от интервюто и казаното от Еделина Кънева. Това просто е несериозно, била се окрилила и си повярвала. Обичам Музилания театър, всички видяхме как от едва оцеляваща институция пред закриване, Марияна Арсенова я превърна в блестяща и просперираща, с една след друга хитови постановки. Билети се купуваха месеци предварително! Ходила съм на постановки и преди г-жа Арсенова да е директор и след това. Разликата беше зашеметяваща! Зрителите оставахме без дъх! Трябва да си абсолютен гьонсурат, за да посегнеш на културна държавна институция, която е в най-големия си възход от десетилетия наред! И да я обезглавиш по толкова просташки начин!
  • 7 пенко

    0 0 Отговор
    НЕ СЕ САМОХВАЛИ --- РАБОТИ !!!!!!!!!!!!!