Last news in Fakti

26 Ноември, 2022 12:24 2 680 15

Тарантино: Актьорите на Marvel не са звезди

  • куентин тарантино-
  • марвел-
  • комикс-
  • режисьор

Режисьорът с афинитет към кървавите сцени заяви, че филмите по комикси са "увеселителни паркове", а не истински филми

Тарантино: Актьорите на Marvel не са звезди - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Куентин Тарантино е поредният режисьор, който си позволява да отправи сурови критики към нарастващия брой проекти на Marvel и като цяло адаптациите на комикси в ново интервю, пише БГНЕС.

Според режисьора страстта на продуцентите към филмовите комикси не се отразява най-добре на индустрията.

„Поради „марвелизацията“ на Холивуд, имаме много актьори, които са станали известни, играейки всички тези герои. Но дали те са филмови звезди? Капитан Америка е звезда, Тор е звезда“, каза Тарантино по време на записа на филма 2 Bears, 1 Cave podcast, намеквайки, че той смята за истински звезди героите от комикси, но не и актьорите, които играят техните роли.

Припомняме, че „Капитан Америка” в проектите на Marvel Studios се играе от Крис Еванс, „Тор” от Крис Хемсуърт. „Не съм първият, който казва това, мисля, че е обсъждано милиони пъти“, добави Тарантино. Режисьорът Мартин Скорсезе вече се е изказвал по подобен начин.

Режисьорът подчерта, че филмите на Marvel не са филми, а "увеселителни паркове". Тарантино даде пример с актьори, които станаха популярни благодарение на различни роли, а не само на един герой: "Всеки видя Сандра Бълок в "Скорост" и се влюби в нея, всеки иска да я види в други филми. А сега всичко е различно”.

Създателят на Pulp Fiction, Kill Bill и Once Upon a Time in Hollywood уточни, че не е фен на филмите на Marvel, но се притеснява, че подобни ленти се превръщат в единственото нещо, от което филмовите продуценти се интересуват сега. Според Тарантино самият той обичал комиксите като дете, „колекционирал ги като луд“ и ако сега беше на 20 години, вероятно щеше да се радва на премиерата на всеки филм. "Но само при условие, че ще излезе нещо друго в допълнение към тези филми ... Аз съм почти на 60 и да, не съм ентусиазиран от всичко това."

Филмовата индустрия вече реагира на интервюто с Тарантино. Актьорът Симу Лиу, звезда от блокбастъра на Марвел „Шан-Чи и Легендата за десетте пръстена“, смята, че Тарантино и Скорсезе са брилянтни, но „нямат право да сочат с пръст никого“. Той също така заяви, че ако единственият пропуск в света на киното е да работи с тези режисьори, той "никога нямаше да получи възможност да участва във филм, струващ повече от 400 милиона долара." „Нито едно филмово студио не е перфектно, но се гордея, че си партнирам с такова, което полага толкова много усилия, за да покаже герои от различен произход, да създаде герои, които вдъхновяват хората по цялата планета“, цитиран е актьорът от вестник „Гардиън”.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво

    12 5 Отговор
    мисли за Самюел Джаксън който игра в криминале и той ли не е звезда

    Коментиран от #2

  • 2 Aлфа Bълкът

    9 11 Отговор

    До коментар #1 от "Какво":

    Точно за Криминале щях да пиша! На Тарантино филмите му са на границата между простотията и фантастиката.

    Коментиран от #3

  • 3 Ханс Балдунг

    10 7 Отговор

    До коментар #2 от "Aлфа Bълкът":

    Гледай си На всеки километър и не коментирай неща, които не разбираш

    Коментиран от #5, #15

  • 4 Симу Лиу?

    4 0 Отговор
    нали преди го обвиниха в сексизъм, расизъм и хомофобия. И че той съчувства на педофилите.
  • 5 Aлфа Bълкът

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Ханс Балдунг":

    Върви да го 💨, който не харесва нещо е комунист. Тарантино е надценен режисьор и сценарист, и то много! Не мога да кажа, че няма добри попадения, но в голямата си част филмите са му фантастична простотия.

    Коментиран от #7

  • 6 Гост

    5 4 Отговор
    И тоя реши да се изкаже . Неговите филми не струват.
  • 7 Трейнспотинг

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Aлфа Bълкът":

    Ами прав е човекът. Само комиксови простотии напоследък.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Трейнспотинг":

    ВСЕКИимаПРАВОнаМНЕНИЕ
  • 9 Рико

    5 0 Отговор
    от 10 години не гледам никакви филми и никаква телевизия от 15 год.
    Марвел е за деца, филмовата индустрия прави филмите за деца, понеже и плащат. Възрастните не можеш да ги зарибиш с евтина графика снимана на зелен екран. Базата комикси...Не ми пука са комиксите в Сащ!
  • 10 Леля ти

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Трейнспотинг":

    Ами прав си, така е. Тая база с комиксите е огромна, създава основа за снимане на сума ти филми. Явно е важно количеството, а не качеството.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Сем. ЕнтеУектуалци

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ханс Балдунг":

    Звънни на 112 и кажи, че имаш нужда от спешна медицинска помощ. И оттам направо в Карлуково.