Last news in Fakti

12 Август, 2013 14:44 2 419 0

Подготвят лекарски сериал по мотиви от "Магьосникът от Оз"

  • магьосникът от оз-
  • сериал-
  • телевизия

Продукцията вероятно ще носи заглавието „Дороти"

Подготвят лекарски сериал по мотиви от "Магьосникът от Оз" - 1
Снимка: Уикипедия


Американската телевизия CBS готви излъчването на медицински сериал, базиран на класическата детска книга „Магьосникът от Оз“, съобщава Ентъртеймънт Уикли.

Според последни информации, продукцията ще носи заглавието „Дороти“, като нейното действие ще се развива на територията на днешен Ню Йорк, а образите ще са инспирирани от героите в книгата на Франк Баум. Главен сценарист на новия сериал ще е Емили Фокс, която нашумя със сценария по фантастичния сериал „Шепот от отвъдното“. Изпълнителни продуценти на шоуто ще бъдат Карл Бевърли и Сара Тимбърман.

Създателите на новата продукция обявиха, че в нея ще се опитат да кръстосат елементи от жанровете на медицинската драма  и научната фантастика. Те са открили интересни препратки към медицината във фентази произведението. Такива са епизодите, в които Дороти  се опитва да намери сърце и намазва с грес частите на Тенекиения човек, благодарение на което той успява отново да се движи и доставя слама на Плашилото, с която то успява да поддържа съществуването си.

Франк Баум написва  „Магьосника от Оз“ през 1900 г., като огромният успех на книгата води и до култовата  едноименна филмова адаптация през 1939 г. В нея ролята на Дороти се изпълнява от Джуди Гарланд, която в последствие се превръща в една от най-легендарните холивудски актриси.  Последната екранизация по романа излезе през тази  година под името „Оз великият и могъщият“, отчитайки печалби от близо $ 500 млн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА