Last news in Fakti

4 Януари, 2023 10:32 1 199 8

Българин рисува по фрагменти от ракети и снаряди в Украйна (ВИДЕО)

  • снаряди-
  • ракети-
  • рисунки-
  • картини-
  • художник-
  • украйна

По професия Вадим Митков е директор на печатница, но в свободното си време се отдава на нетипичното си хоби

Българин от Запорожието рисува пейзажи върху фрагменти от ракети и снаряди. Това съобщава за БТА Аня Терзивец – водеща на предаването „Гласът на българите“ по обществената телевизия „Суспільне Одеса“.

Вадим Митков се занимава с изобразително изкуство от малък. Преди години той получава техническо образование и днес е директор на печатница. Но запазва страстта към своето хоби и редовно участва в художествени изложби от общоукраински и регионален мащаб.

През последните десет месеца Вадим използва като платна фрагменти от ракети и снаряди, които изрисува с романтични пейзажи, портрети и символни изображения. За художника това е не само начин да изрази своите размишления, причинени от войната, но и възможност да помогне на доброволците да подкрепят украинската армия, обяснява Аня Терзивец.

„Предпочитам да създавам спокойни пейзажи върху познато платно. Но в името на победата реших да трансформирам злото в позитивна енергия“, споделя авторът. Неговите творби се продават чрез благотворителен търг, а средствата отиват за подкрепа на украинската армия. На първия такъв творбите на Вадим успяват да съберат почти две хиляди гривни.

Самият художник споделя, че има близо 50 подобни творби. Митков смята създаването на подобни предмети на изкуството за свой принос към победата. Планира и изложба от рисувани фрагменти от оръжия, за да знаят хората какво се случва днес в Украйна и да видят, че украинците знаят как да превърнат войната в изкуство.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БгТопИдиот

    14 2 Отговор
    Какво ли не правят людете да покажат поликоректност ведно с мейнстриима (с партиината линия) на силните на деня.


    След некой друг ден ша рисува мейби Кремлин ??
  • 2 Худ.от Ст.Заг.БГ

    15 2 Отговор
    Има да рисува докато е жив,Путин му праща платната нон-стоп и безплатно,щастливец!
  • 3 Соваж бейби

    15 1 Отговор
    Мили Боже ,Зеля ги допоб@рка тези хора там,положението е безнадеждно !
  • 4 Вадим Митков?

    13 1 Отговор
    Звучи екзотично като Ричард Груев, Хенри Белчев и Стоян Джеймисън,реални личности!
  • 5 ТаУмВзе

    15 0 Отговор
    Резко Забравихте за изгорените Живи и ослепени с белина Българи от окранското наци!
  • 6 Механик

    12 0 Отговор
    Вадим не е българско име. Българите живеят в България и плащат данъци тук.
    Който се чувства българин, да се откаже от всякакво друго гражданство. Да вземе българско такова и да дойде да живее и работи тук.
  • 7 плевен

    5 0 Отговор
    "Всяко стадо си има мърша." Този най- добре знае какво направиха там с българите след Майдана. Външният ни министър ходеше в Украйна да се моли за тях. Ще дойде и за него Видов ден.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.