Last news in Fakti

12 Септември, 2013 22:27 2 158 0

Изземват скандалния каталог за Гоце Делчев

  • изложба-
  • белград-
  • гоце делчев-
  • каталог

От ЮНЕСКО са настояли организаторите на изложбата в Белгард да поправят грешката

Изземват скандалния каталог, в който Гоце Делчев беше обявен за македонски национален герой, съобщи БНТ. След сериозен отпор от българска страна от ЮНЕСКО са настояли организаторите на изложбата в Белград да поправят грешката си.

След протеста на Министерството на културата и лично на министър Петър Стоянович снощи се получи писмо от регионалния директор на ЮНЕСКО във Венеция г-жа Йоланда Вале, с което нарежда на белградските организатори на изложбата да бъдат махнати всички текстове и на сръбски, и на английски език и да бъде иззет каталогът на изложбата, коментира Божидар Димитров - директор на Националния исторически музей, който също остро протестира срещу фалшифицирането на историята ни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА