Last news in Fakti

21 Септември, 2013 15:28 1 784 0

Георги Господинов представи "Физика на тъгата" в Рим

  • георги господинов-
  • физика на тъгата

Премиерата мина при голям успех

Георги Господинов представи "Физика на тъгата" в Рим - 1
Снимка: БНР

Голям успех в италианската столица Рим имаше представянето снощи на книгата на Георги Господинов "Физика на тъгата". То се състоя в рамките на традиционната културна инициатива “София поздравява Рим”, предаде БНР от италианската столица.

За представянето на романа римската книжарница "Аргонавт" се изпълни с многобройни италиански почитатели на българската култура и наши сънародници живеещи в Рим. На събитието присъстваха и кметът на София Йорданка Фандъковаи посланиците на България към Италия и Светия престол.

Романът "Физика на тъгата" в превод на проф. Джузепе Дел Агата получи необичайно широк отзвук в италианските медии с над 20 рецензии в авторитетни ежедневници, сред които вестниците “Република” и “Соле 24оре”. Георги Господинов даде интервюта за националното радио РАИ и телевизия “Канале Чинкуе”.

Авторът коментира защо, според него, книгите му се харесват от италианската публика:

Най-хубавото и най-неочакваното е, че тя разпознава себе си в тези романи и този роман говори за тъгата, която е колкото българско, толкова и италианско и европейско усещане през тези години.

Това е поредният роман на Георги Господинов, който издателката Даниела Ди Сора публикува в Италия:

Защото го обичам, защото той пише чудесно и защото книгата е прекрасна.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА