Last news in Fakti

23 Септември, 2013 17:51 2 388 0

Майкъл Дъглас с първа награда "Еми" в кариерата си

  • "еми"-
  • награди-
  • холивуд

Модерно семейство и Breaking Bad триумфираха при раздаването на телевизионните Оскари

Майкъл Дъглас с първа награда "Еми" в кариерата си - 1
Снимки: ЕПА/БГНЕС


Сериалите „Breaking Bad” ("В обувките на Сатаната") и „Модерно семейство“ станаха големите победители в провелата се късно снощи 65-а церемония по връчването на телевизионните награди „Еми“ в Холивуд, съобщи Би Би Си.

Продукцията за превърналия се в престъпен бос учител по химия за пръв път бе удостоена с наградата за най-добър драматичен сериал. Участващата в него Анна Гън пък взе „Еми“ за най-добра поддържаща актриса в драматичен сериал.

В същото време ситкомът „Модерно семейство“ получи награда за най-добър комедиен сериал за четвърта поредна година.

Майкъл Дъглас спечели първото „Еми“ в кариерата си за най-добър актьор в телевизионен филм за ролята си на пианиста Либерачи в биографичната лента на HBO  “Зад свещника“. Продукцията взе още наградите за най-добър телевизионен филм или минисериал и най-добър режисьор за Стивън Содърбърг.

Първа награда „Еми“ в кариерата си получи и актьорът Джеф Даниелс за ролята на чаровен телевизионен водещ в продукцията „Нюзрум“. Наградата за най-добра актриса в драматичен сериал отиде при  Клер Дейнс за изпълнението й като агент на ЦРУ в поредицата „Отечество“.

За трети път наградата за най-добър комедиен актьор в сериал взе звездата от  „Теория за големия взрив“  Джими Парсънс. Ролята му на шантавия учен Шелдън Купър вече има култов статус сред телевизионните зрители.

Джулия Луис-Драйфус бе удостоена с „Еми“ за най-добра комедийна актриса за изпълнението си в сериала „Визепрезидентът“. Участващият в същата продукция Тони Хеъл пък получи отличието за най-добър поддържащ комедиен актьор.

Церемонията по раздаването на телевизионните "Оскар"-и беше белязана и с отдаването на почит на починалите през тази година актьори Джеймс Гандолфини и Кори Монтейт. Изпълнилият ролята на мафиотския бос Тони Сопрано Гандолфини почина от сърдечен удар през юни. Само месец по-късно този свят напусна и играещият в „Клуб Веселие“ Монтейт.

„Еми“-та в най-много категории обраха продукциите на американската телевизия HBO. Te
взеха 7 отличия, следвани от продукциите на Showtime с 4. ABC и NBC получиха по 3, следвани от AMC и Comedy Central с по 2 награди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА